miercuri, 26 august 2009

SEPTEMBRIE 2008



Un nou motanel e primit in familia Robi.



Cu ajutorul dvs. aceasta catelusa azi a fost sterilizata. E foarte cuminte si frumoasa. Daca va place si vreti s-o adoptati dati-ne de veste la e-mail: robi_mydog@yahoo.com

Pinocchio a fost din nou operat, la nasuc desigur.

Alarma falsa, am putea numi strigatul de ajutor caruia i-am dat curs. Am fost solicitati sa dam o mana de ajutor unui caine care urla de cateva zile incontinuu, fara ca cineva sa ii acorde ajutor. Cand am ajuns la fata locului am constatat ca, de fapt cainele era ingrijit, fusese operat, dar cand se aseza intr-o anumita pozitie plangea din cauza durerilor.

Cele doua doamne se straduiesc de ceva timp sa-si sterilizeze catelusele din zona in care locuiesc. Noua ne-au solicitat ajutorul doar pentru a le transporta. Daca si alti oameni ar proceda la fel, numarul cainilor fara stapan ar fi mult mai mic. Le felicitam pe cele doua doamne si pe toti cei care au astfel de initiative.

Micutul cateus este dintre cei mai norocosi cu putinta: azi a fost abandonat si tot azi a fost adoptat.

Rex prospat venit in familia Robi. Sa speram ca schimbarea locatiei va fi cu noroc pentru el.

Azi si aceasta catelusa a scapat de grija puilor datorita Ioanei Artene careia ii multumim din suflet pentru ajutor.

Sa vezi si sa nu crezi. Unul dintre “iubitorii” de animale care crede ca treaba animalelor este sa se inmulteasca, iar a oamenilor sa-i ajute sa traiasca. Nimeni nu a reusit sa-i schimbe convingerile asa ca in curtea lui si pe strada lui poti verdea oricand, pui de pisica bolnavi, subnutriti...dar lui nu-i pasa deoarece, spune el: ”De ce sa sterilizez pisicutele, ca mie-mi plac puii de pisica? Sunt pisicile mele si nu poate sa mi le ia nimeni." Iata principala sursa de provenienta a cainilor si pisicilor fara stapan.

Inca o catelusa sterilizata pe cheltuiala celor doua doamne, pentru care noi am contribuit cu transportul. Doamnele nu se opresc aici, vor sa gaseasca familii pentru frumoasele lor protejate. Daca va place vreuna dintre cateluse scrieti-ne la e-mail: mailto:robi_mydog@yahoo.com


Catelusa a fost de curand “in calduri “. Cu ajutorul dumneavoastra o vom steriliza curand.

Lupita din imaginea din dreapta a fost sterilizata acum 7 ani si este o invingatoare. A invins sistemul. Desi traieste intr-o zona in care raidurile hingherilor au fost mai dese decat oriunde ea a reusit sa scape de fiecare data. Ambele cateluse impart acelasi teritoriu.

Ce poti sa spui despe un individ care-si abandoneaza catelusii printre blocuri, dar avand grija sa nu-i ploua si le mai lasa si un presulet asa ... ca sa stea la soare? Om bun ai gandi, s-a gandit la toate, nu i-a aruncat oricum... Din pacate toti s-au imbolnavit si trei dintre ei nu au supravietuit. Dar asa-i in Romania, legile initiale au fost concepute asa incat sa le permita acestor oameni sa-si abandoneze animalele.

Acum cateva luni am gasit aceasta catelusa abandonata langa un magazin. Sperand ca a fost pierduta si nu abandonata am incercat in zadar sa-i gasesc stapanul. In doar cateva zile catelusa a capatat o noua si definitiva familie.


Azi e randul catelusei Nancy sa fie sterilizata.


Toti catelusii din imaginile de mai sus au fost adoptati. Pentru catelusa din fotografia din stanga sus adoptia nu a fost cu noroc. Doar in cateva zile a fost returnata.


Cele doua cateluse alimenteaza cu pui, de ani de zile, cartierul in care locuiesc. Azi insa, am reusit printr-o minune, e drept dupa multe peripetii, sa le sterilizez pe amandoua. Asta da usurare nu doar pentru cei care le gaseau puii, ci pentru tot cartierul.


Acesti catelusi au nevoie grabnica de ajutor. Se afla inca printr-o minune intr-o curte in care ar fi trebuit sa inceapa constructia unui imobil inca de la inceputul lunii septembrie.Ei sunt adusi in fiecare sambata la targul de adoptii din Parcul Obor din fata Primariei sectorului 2, intre orele 12 si 17, in scopul adoptiei lor. Multi dintre catelusii gazduiti in aceasta curte au fost adoptati, dar ceilalti inca isi mai asteapta norocul. Sigur vor trebui mutati curand in alta locatie, din pacate tot provizorie. Au nevoie de casute si materiale de constructie pentru tarcuri. Pana in prezent datorita ajutoarelor primite am reusit sa le construim patru casute duble si avem disponibila suma de 1200 ron pentru construirea tarcurilor, insuficient insa, pentru a finaliza mutarea lor cu minimum de conditii necesare.Daca nu ii puteti lua acasa puteti dona pentru ei, ajutandu-i in felul acesta sa traiasca decent.Multumim tuturor celor care ne-au ajutat sa le asiguram existenta, atat a lor cat si a altor animalulte pe care le intretinem.


FINAL FERICIT!!!!!Pinocchio a fost adoptat. Ligia l-a vazut si n-a stat prea mult pe ganduri. Un suflet de om si-un sufletel de catelus necajit s-au intalnit in fine. Chiar daca a durat atata, a meritat. Pinocchio e fericit !!!!!!!!!!!


“Ploua “ cu cateluse “ in calduri “ Daca nu sunt vigilenta iar se umple cartierul cu pui de catel.

Azi au fost sterilizate ultimele patru pisicute dintre cele ale Stefaniei, desigur doar datorita contributiilor dumneavoastra destinate programului de sterilizari. Am scapat de o grija mare, mai ramane insa grija construirii casutei pentru ele, a vaccinarii si mai ales a intretinerii lor.

Azi am vizitat unul dintre catelusii adoptati pe cand era un pui. Salvat de sub rotile masinilor de Nelu Valceleanu, dl. ce “mestereste “ la casutele din fotografiile de mai jos, acesta a fost adoptat de o familie care l-a crescut cu multa dragoste. A fost o mare bucurie pentru noi sa-l vedem mare, frumos si iubit de stapanii lui.


Iarna bate la usa. Catelusii au nevoie da casute solide si calduroase. E mult de munca dar fericirea din privirile lor ne dau puterea de a merge mai departe.


Pentru Trixy, pisicuta din hainuta copilului si

Pera, catelusa mangaiata de cei doi adulti, adoptia nu a fost cu succes. Ambele au fost returnate si se afla din nou in grija noastra asteptand sa fie adoptate, de data aceasta definitiv.

Azi ne-am bucurat sa-l vedem pe Toni. Chiar daca a avut febra, Toni a gasit puterea sa ne viziteze. A venit insotit de mama lui, dornica sa-i cunoasca pe ceilalti voluntari Robi . Ne rugam cu totii Domnului ca micutul nostru prieten sa depaseasca cat mai repede cumplita criza de sanatate in care se afla de cel putin doi ani.


Nelu e prezent din nou la datorie. Azi e randul catelusei in trei labute sa fie sterilizata.



Azi am reusit sa transportam in minunata curticica, unde zburda, se joaca si desigur se mai si cearta mai mult de 30 de catelusi, primele doua casute construite datorita donatiilor dumneavoastra.Catelusii le-au apreciat, va multumesc pentru ca ati avut grija de ei, si noi de asemenea va multumim din tot sufletul ca ii ajutati sa supravietuiasca.


In aceasta luna au depus in contul Asociatiei Robi
Zmeu Roxana Petruta 30 RON
Archip Ioana 70 RON
Crominvent 700 RON
Balu Adeline 300 RON
Archip Ioana 80 RON
Sandu Georgeta 100 RON
Bucurei Simona 300 RON
Butochnov Maria Alexandra 17 RON
Margulescu Mihnea Vlad 300 RON
Camelia Calistru 200 RON
Ciovica Rodica-Silvia 100 RON
TOTAL: 2197 RON
Click aici pentru a vedea mai multe fotografii din luna septembrie >>>






















































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.