miercuri, 26 august 2009

OCTOMBRIE 2008

Pongi ii sopteste ceva Oanei.Ce credeti c-a intrebat-o? - "Pe mine de ce nu ma ia nimeni acasa?"

Toni ne-a vizitat din nou, spre bucuria noastra. Chiar daca nu se simte prea bine, gaseste puterea de a zambi. E zambetul care ne-a cucerit pe toti. Ii dorim insanatosire grabnica si-l asteptam in vizita ori de cate ori poate veni.

2% ne-au ajutat sa finalizam azi cumpararea materialelor necesare pentru construirea tarcurilor in noua locatie. In cursul acestei luni am primit o parte din fondurile directionate prin 2% de catre cei care au dorit sa ajute proiectele Asociatiei Robi. Au sosit intr-un moment in care nu mai vedeam rezolvare pentru problemele cu care ne confruntam. Am reusit astfel sa mai construim trei casute duble si una simpla, sa cumparam 21 de plase de Buzau si 14 bare , tabla pt. casute, foarfeca pentru taiat plasa, sarma de cusut plasa si alte scule necesare construirii tarcurilor. Bogdan ne-a ajutat din nou cu transportul materialelor, scutindu-ne astfel de o cheltuiala ce se apropia de 300 ron. Mai ramane doar grija construirii tarcurilor dar aceasta o vom rezolva cu ajutorul voluntarilor.Mai multe donatii = mai multe fonduri = mai multe realizari, asa s-ar putea intitula activitatea din aceasta luna.Vi-i prezentam si pe cei care au donat sau sponsorizat prin contul BCR.

Taciunica, asa se numeste pisicuta din imaginile de mai sus, asteapta rabdatoare sa fie adoptata. Crescuta de noi de cand era mica si salbatica, Taciunica s-a transformat intr-o pisicuta tare tandra si prietenoasa.


Pare a fi doar un ghemotoc de blana, dar este un motanel adult, extrem de bland si tare vorbaret. Te tinteste cu privirea si te intreaba: - ma primesti la tine? Daca ii spui ca nu mai ai loc si pentru el, nu se supara, te intampina in fiecare zi cu acelasi licar de speranta in priviri. Speranta ca cineva il va intelege va observa cat de inteligent si cuminte este si nu va rezista ispitei de a-i oferi o viata buna. In ziua in care l-am vazut prima data a cersit afectiunea oamenilor pana cand a ostenit. S-a facut ghemotoc si a adormit pe frunze. Cativa copii care isi gasisera de joaca aprinzand bete de chibrit s-au gandit sa le arunce asa aprinse pe motanel, curiosi sa vada ce se intampla. Motanelul n-a avut nicio reactie ostila, a ridicat doar capsorul si-a mieunat stins, implorand parca sa fie lasat in pace.


Povestile Nadiei si a Ellei le gasiti la “Cazuri speciale“.


Dona, n-a stat prea mult pe la noi. Inteligenta si afectuasa catelusa si-a gasit cu usurinta o noua familie. Tare nazdravana, a reusit sa faca destule boacane. Cu privirea ei de caine docil si nevinovat te face sa uiti repede toate prostioarele pe care e capabila sa le faca.


Augustina vine de la multi km. distanta fata de Bucuresti, cu un catel care necesita urgent toaletare si catava pisoi deosebit de frumosi.


Azi ne-am “pricopsit “ in stilul nostru caracteristic, cu doua cateluse frumoase foc. Pe cea din stanga azi am si sterilizat-o iar pe cea din dreapta s-a oferit sa o gazduiasca provizoriu, pana la adoptie, unul dintre voluntari.


Nancy are parte de o noua incercare. Va pleca intr-o noua locatie alaturi de noul ei stapan spre o viata mai buna. Avem emotii pentru ea, deoarece este o catelusa plina de energie care are nevoie de multa atentie


Gasita de un voluntar si lasata in grija noastra, azi micuta pisicuta si-a gasit fericirea in bratele familiei care au adoptat-o fara sa stea prea mult pe ganduri. Le dorim acestora numai bine si asteptam vesti despre pisicuta.


Tim este unul dintre catelusii adoptati printre primele editii ale campaniei de adoptii din Obor, in 2007. S-a facut mare si frumos sipentru ca locuieste in zona avem mai mereu bucuria de a-l vedea.


Azi am cules-o de pe strazi, tot azi a fost sterilizata si a doua zi a fost adoptata.Frumoasa blonda este cu siguranta o catelusa norocoasa.


Camy si-a gasit in fine familia la care a visat, am primit deja vesti despre ea si par a fi bune.


Povestea lui Bandy o puteti citi la cazuri speciale. Partea proasta este ca Bandy s-a ratacit, asa ca daca il vedeti, dati-ne de veste, va rugam.


Guleras a fost sterilizata. Isi asteapta stapanul sa vina sa o ia acasa. Acesta insa a uitat-o la noi asa ca ... pentru ea cautam un alt stapan.


Alti doi catelusi fericiti: Pinocchio, care ne-a facut o vizita ca sa vedem ce mult a crescut si o catelusa gasita doar cu putin timp in urma ce tocmai a fost adoptata. Asteptam vesti despre micuta adoptata azi.


Acum Una, asa se numeste catelusa din imagine, si-a gasit in fine familia potrivita ei. Una a mai fost adoptata dar fost returnata din motive, pe care le-am numi “nepotrivire de caracter“. Acum este o rasfatata ceea ce ne bucura tare mult, tinand cont de conditiile cumplite in care a crescut catelusa, pana in momentul in care a ajuns in grija noastra.


Azi am vizitat unul dintre catelusii adoptati in editia trecuta. Iata-l in brate la micuta lui protectoare.


La Crystal-vet, activitatea de sterilizare este in toi. Chiar daca ne-am axat actiunile de sterilizare in special pentru cainii si pisicile aflate in proprietate privata, sterilizam si animale fara stapan asa cum este aceasta catelusa ce are drept locatie o intersectie mare din Bucuresti. Scapata de grija puilor catelusa are sanse mult mai mari de a supravietui si cine stie...poate chiar de a-si gasi un stapan.


Monica Dumitrescu, impresionata de situatia pisicutelor care au nevoie de o casuta se hotaraste sa le vada. Desigur primul care i-a sarit in brate a fost Misu, cel vorbitor si dornic tot timpul de afectiune. Ii multumim Monicai pentru vizita la pisicute, pentru bunatatile aduse lor, dar mai ales pentru ca ea face posibil ca dumneavoastra sa-i cunoasteti pe protejatii nostri si nevoile lor. Monica se ocupa de actualizarea site-ului si oricat de obosita ar fi gaseste intotdeauna resurse sa se ocupe si de site. Iti multumim Monica fara ajutorul tau ne-am descurca tare greu.


Cristi Lauric si Maria Modan sunt doi dintre voluntarii Robi prezenti aproape editie de editie in ultima perioada. Maria face eforturi serioase pentru varsta ei, ca sa fie prezenta in fiecare editie. De la treburile ei scolaresti alearga sa nu intarzie la targ.


Maraici si Nebunica au fost adoptati de la distanta asa ca au primit provizii gustoase pentru care ii multumim tare mult d-rei Alice Armatu cea care i-a adoptat.

Abandonarea animalelor este ceva obisnuit in Romania. Autoritatile n-au luat nicio masura pentru a stavili aceasta situatie, nici macar in ziua e azi. Cei doi catei pe care ii vedeti in imaginile de sus, au fost abandonati pe cand erau pui. Nu au plecat din zona in care au fost abandonati. Au avut sansa sa fie protejati de mai multi oameni asa ca noi ne-am grabit sa sterilizam catelusa (fotografia din stanga), scapand-o in felul aceasta de grija puilor si eliminand in acelasi timp disconfortul pe care l-ar fi creat in perioada caldurilor. Cainele alb cu pete gri este mascul. Pe el il vom castra peste cateva luni.


In aceasta luna au depus in contul Asociatiei Robi

Maiuga Madalina 250 RON
Mirela-Raluca Andronic 20 RON
Baea Violeta 200 RON
Serbu Dan Andrei 50 RON
Crominvent 700 RON
Archip Ioana 80 RON
Camelia Calistru 200 RON
Voicu Petrica 60 RON
2% Trez. Sect 6 1.159 ron
2% Trezor 41.600 RON
TOTAL: 4.619 RON
In afara acestor donatii protejatii nostri au primit si hrana de calitate superioara celei pe care o primesc in mod constant, pe care au apreciat-o. Au primit si cateva vase foarte frumoase si in plus, Nicoleta Butusneac si o prietena, i-a vizitat pe catelusii din Dimitrov si impreuna au donat 300 ron pentru hrana.
Va multumim din suflet pentru ajutor, fara de care nimic din tot ceea ce realizam pentru ei nu ar fi posibil.
Protejatii nostri, care de ceva timp au devenit protejatii dumneavoastra, va multumesc si ei intr-un fel doar de noi stiut, adica, se dezvolta armonios sunt sanatosi si veseli si de multe ori reusesc sa isi gaseasca stapani cucerindu-i cu toate aceste calitati.
Click aici pentru a vedea mai multe fotografii din luna octombrie >>>
















































Pisicutele de la Monica au capatat recent, un prieten atat de jucaus, incat le-a apucat si pe ele joaca. Au uitat ca au varste inaintate si si-au adus aminte de tinerete. Micutul motanel nu le lasa deloc in pace asa ca, vor nu vor, matele se joaca toata ziulica.
























Cu doar cateva minute inainte acest catelus era plin de viata, dadea vesel din codita si astepta in mijlocul unor tineri care se pregateau sa traverseze strada, un pic de atentie din partea aceastora.Tinerii au traversat si micutul i-a urmat, mai greu pentru ca era tare mititel, asa ca a ramas in urma lor singur pe trecerea de pietoni. Soferul care s-a apropiat de trecerea de pietoni l-a accidentat mortal, aproape intentionat. In cateva minute puiul cel plin de viata si increzator in oameni a parasit aceasta lume meschina , fara a mai avea puterea sa scoata macar un sunet. Greu de inteles gestul soferului, de a ucide cu intentie mica fiinta nevinovata.
























Si dumneavoastra va multumim, celor care prin donatii ne-ati ajutat sa mai construim doua casute duble pentru catelusi. Nancy a pus deja stapanire pe una dintre ele si ii atentioneaza pe ceilalti sa nu se apropie de casuta ei.














































Ziua sunt la serviciu sau scoala, iar in timpul liber protejeaza animalute fara stapan, asa cum stiu ele mai bine s-o faca: le aduna de pe drumuri, le trateaza, vaccineaza, castreaza si le cauta stapani. Nimeni nu le plateste pentru ceea ce fac. Toate cheltuielile le suporta din propriul buzunar. Nu se plang niciodata de oboseala, regreta doar ca nu pot face mai mult de atat. Le-ati recunoscut desigur pe Oana si Irina. Pe Alexandra Ionescu o cunoasteti acum. Ea s-a oferit sa ajute cu transportarea animalutelor pentru sterilizare si s-a tinut de cuvant. Nu asteapta sa fie rugata, se ofera singura sa dea o mana de ajutor de cate ori poate. Multumim Alexandra, Oana, Irina, noi si toate animalutele pe care le ajutati.














































Si catelusa din aceasta imagine a fost sterilizata, iar puiul ei singurul care a ramas pe langa ea, a fost prezentat la targ si adoptat. Catelusa s-a intors pe strada unde locuieste de ani buni. Scapata de grija puilor va avea o viata mai usoara si va deranja locuitorii din zona mult mai putin.
























Arin, unul dintre cateii nostri mai razboinic din fire, a avut de suferit in urma unei incaierari ca-ntre “barbati” asa ca s-a ales cu o operatie.
























Asa arata majoritatea casutelor existente deja in refugiul unde vor ajunge protejatii nostri. Lipsa invelitorilor face ca aceste casute sa nu mai constituie un adapost pe timp de ploaie. Intrucat situatia financiara a asociatiei nu ne permite sa cumparam tabla pentru a le acoperi, va solicitam ajutorul. Daca ati renuntat la linoleum si vreti sa-l aruncati, nu va grabiti s-o faceti. Linolemul poate fi folosit in loc de invelitoare. Orice alt material impermeabil si suficient de rezistent poate fi de ajutor pt. a acoperi casutele.Faceti o fapta buna, ajutati acesti catei sa nu tremure de frig si sa sa aibe unde se adaposti de ploaie .
























Primele materiale pentru noua locatie a catelusilor din curtea de pe Dimitrov au sosit. Bogdan si Nelu au muncit din greu la incarcatul si descarcatul lor.Aceste materiale ne-au fost donate de Ioana Staver careia ii multumim din suflet pentru ajutor




































































Irina Riscu si Laura Ionescu sunt voluntari Robi pe care te poti baza. Prezenti de cate ori e nevoie de ei, acesti tineri entuziasti, destul de ocupati dealtfel, gasesc de cate ori e cazul timpul necesar pentru a da o mana de ajutor protejatilor nostri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.