luni, 24 august 2009

MAI si IUNIE 2008

30.06.2008

Teo e hotarata sa ia un catelus acasa.
E un pic incurcata pentru ca nu stie pe care sa-l aleaga.


Azi am cunoscut o mamica, o fetita si doi pisoi care asteptau cuminti sa fie vaccinati. Din vorba-n vorba mamica si fetita au aflat ca undeva aproape intr-o curte sunt multi catelusi care asteapta sa fie adoptati. Si-au luat inima-n dinti si s-au hotarat sa-i vada. Si n-au venit degeaba.


Lisa in vechea locatie. Ea a fost norocoasa.
In cele din urma s-au hotarat. Lisa, asa se va numi catelusa care azi a ajuns la minunata ei familie.



Va amintiti ca doua dintre cele 10 pisicute au fost de negasit. Azi una a fost gasita in curtea interioara. O gasiti acum la Crystal-Vet adresa: B-dul Ferdinand nr. 101, bl. P31, parter tel: 021-642.66.08 / mobil: 0788 040 242
27.06.2008
Cumplita a fost soarta acestui catelus. Abandonat impreuna cu alti opt frati, a avut nesansa sa ramana fara nas, varful urechilor si varful coditei. Nu se stie daca viermii, sobolanii sau o infectie l-au adus in starea aceasta.Din data de 27.06.2008 se afla internat la Canivet. Micutul are nevoie de sprijinul tau. Doar cazarea si intretinerea (fara tratament) lui costa zilnic 30 RON si inca mai are de stat la clinica sub tratament. Doneaza pentru a-l ajuta pe micut in contul:Asociatia pentru protectia animalelor - RobiCIF 13765439 BCR 2 cont: RO16RNCB0073049952070001Cu ajutorul tau va supravietui si se va reface.





Si aceste pisicute au fost urmarite de ghinion. Iubite si rasfatate de o doamna in varsta de 80 de ani au ramas fara draga lor stapana . Noul prorietar imediat dupa moartea doamnei le-a izgonit spre disperarea vecinilor, pretinzand ca a cumparat casa nu si pisici. Cele 10 pisicute sunt ingrijite acum de d-na Rodica una dintre vecinele batranei. Pt. ca au ramas fara casa, locuiesc pana cand vom reusi sa le gasim noi familii, pe holul blocului. Au plans si-au incercat cu disperare sa patrunda in apartamentul in care au locuit de cand se stiu. Pentru ele insa, usa de acces va ramane pe veci ferecata. Perla, persana alba si-a gasit deja un stapan datorita doctoritei Iana Alexandri care din nou ne-a intins o mana de ajutor. Una dintre birmaneze poate fi gasita la Crystal-Vet , unde le vom prezenta si pe celelalte pe masura ce vor fi adoptate.Birmanezele in numar de cinci sunt sterilizate, celelate urmeaza sa fie sterilizate. Atentie pisicutele mananca doar hrana uscata pentru pisici mofturoase. Sunt blande, cuminti, educate si foarte tandre.



Dupa ce au fost izgonite din casa lor pisicutele speriate, sau ratacit asa incat doua dintre ele au fost de negasit. D-na Rodica ne-a solicitat ajutorul, iar noi la randul nostru am solicitat ajutor Sectiei 10 de Politie a Sectorului 3 pentru a vedea daca nu cumva cele doua pisicute au ramas blocate in casa. Am fost placut impresionati de profesionalismul de care au dat dovada domnii politisti si trebuie sa recunoastem ca fara prezenta dumnealor nu am fi reusit sa patrundem in locuinta defunctei. Din pacate nu am gasit pisicutele.Multumim domnilor politisti, pentru ca ne-ati ajutat sa rezolvam amiabil aceasta situatie.




22.06.2008



Ieri adoptiile au fost mult sub asteptarile noastre asa ca ne mai incercam norocul si azi.


Stapana cainelui vrea sa-l ia de langa cusca pisoilor. Cainele insa nu prea e de acord asa ca se uita in continuare pofticios la micutii nostri protejati.
Voluntarii isi fac de lucru alintand pisoii. Si uite-asa pe negandite a mai trecut o zi din viata noastra. Efortul nostru a fost rasplatit azi cu familii definitive pentru catelusa neagra si unul din cei opt pisoi.

19.06.2008



Intr-una din editiile targului de adoptii au fost adoptate doua cateluse surori, dintre cele protejate de copii care ne-au cerut ajutor. Din nefericire una dintre ele s-a imbolnavit si nu a supravietuit. Stapana catelusei n-a suportat s-o vada trista asa ca s-a hotarat s-o adopte pe cea de-a treia surioara care ramasese in grija copiilor. Priviti cat de fericite au fost cand s-au revazut.



Dr. Cristi Enciu impreuna cu inimosii sai colegi s-au oferit sa dea o sansa micutilor protejati Robi. Astfel la Crystal-Vet Dr. Cristi Enciuwebsite: www.crystal-vet.ro email: office@crystal-vet.roadresa: B-dul Ferdinand nr. 101, bl. P31, partertel: 021/642 66 08 / mobil: 0788 040 242vor fi prezentate rand pe rand pisicute oferite spre adoptie.Daca sunteti prin zona nu uitati sa-i vizitati pe micutii care va asteapta sa-i luati acasa.




Tana a fost operata si se simte bine. Azi e randul fratilor ei de suferinta sa fie operati.Si la ei situatia e destul de critica. Nu se stie daca , la fiecare dintre ei ochiul mai sanatos se va vindeca. Oricum ii asteapta o perioada lunga de tratament.




Un nou pisoi cu probleme apare in familia protejatilor Robi. Pana aflu care e situatia lui e tinut izolat atat cat se poate. Vestile sunt bune.Investigatiile facute conduc la ideea unei recuperari grabnice. Nu e nimic grav ne spun , optimisti medicii. Speram ca asa va fi.




Azi am revazut-o pe Tita, catelusa din imagine. Ea a fost adoptata de d-ra Casandra cu putin timp in urma. Pentru ca Tita petrece prea mult timp singura Casandra s-a hotarat sa-i aduca un partener de joaca. Zis si facut, micutul motanel tigrat parea potrivit pentru a rezolva situatia, dar ghinion, Tita nu prea avea ganduri pasnice cu bietul motanel parca explicandu-i stapanei ei ca nu are nevoie de nimeni. Se simte f. bine singura.Cu parere de rau Casandra ne-a anuntat ca il va aduce innapoi.
18 06 2008

Andreea, domnisoara cu chip si suflet minunat ii cunoaste pe micutii nostri protejati si nu mai are liniste. Se straduieste si reuseste sa le schimbe soarta catorva. Bil si-un fratior de-al lui mai maricel (doi dintre cei 16 pisoi ai Stefaniei), zvapaiata pisicuta in trei culori (adica una dintre cele 8 pisicute cu care “ m-am pricopsit “ la un sfarsit de targ ) si cea mai mititica dintre alti 8 pisoi birmanezi gasiti de mine tot abandonati acum vre-o doua luni, in decurs de cateva zile datorita Andreei si Madalinei si-au schimbat complet viata. Au ajuns la casele lor unde sunt sefi de sefi.Multumim Andreei si Madalinei pentru fericirea adusa in viata micutilor nostri protejati.Asteptam vesti despre ei.



17.06.2008

10 catelusi in pericol de a ajunge din nou pe strada.La una dintre editiile campaniei de adoptii, cativa copii, insotiti de d-ra Iuliana, ne-au cerut ajutorul. Ne-au povestit cum au adunat de pe drumuri 11 catelusi si i-au adus intr-o curte unde ii ingrijesc cu toata dragostea lor. Necazul cel mare este ca peste o saptamana curtea respectiva se va tansforma intr-un santier si micutii lor protejati risca sa ajunga din nou pe strada. Opt dintre cei 11 au fost vaccinati de noi si urmeaza acum sa li se faca rapelul. Intre timp insa, copii au mai adus inca 5 pui si doi mai maricei, in total reusind sa salveze 18 catelusi. Opt dintre ei au fost deja adoptati, o catelusa Paky, cea mai mare a fost pierduta , (speram ca o vom gasi) asa ca, au ramas 9 sufletele care au nevoie urgenta de ajutor. Sunt foarte frumosi si cuminti.Adoptati-i, nu-i lasati sa ajunga din nou pe strada !Contactati Asociatia Robi pentru a-i adopta. E-mail robi_mydog@yahoo.com
Pentru Tana, pisicuta cea neagra si tare mititica de doar 400gr., pusa tot timpul pe joaca - azi e ziua cea mare. Va fi operata si astfel va scapa de infectia de la ochi. Nu ne ramane de vazut decat daca celalat ochi se va vindeca. Sa speram ca e o pisicuta norocoasa si va avea sansa sa traiasca. Daca nu se va vindeca si oarba fiind nu va fi adoptata, Tana risca sa fie eutanasiata.

16.06.2008
Pisicutele Stefaniei
Cu ceva timp in urma Stefania Rotaru ne-a cerut ajutorul. Se afla intr-o situatie disperata.Ramasa fara sot si fara locuinta nu mai poate asigura existenta celor 16 pisicute personale. Spre norocul pisicutelor, Monica, o doamna cu un suflet mare, a acceptat sa le gazduiasca pana cand se va gasi o solutie definitiva. Pisicutele nu sunt vaccinate si nici castrate.
Pentru sterilizarea lor e necesara suma de 800 ron. Pentru vaccinarea lor e necesara suma de 160 ron. Sterilizarea si vaccinarea constitue o prioritate pentru ele. Au nevoie urgent de ajutorul tau, cateva dintre ele deja au fost in calduri. Doneaza: Asociatia pentru protectia animalelor - RobiCIF 13765439 BCR 2 cont: RO16RNCB0073049952070001
15.06.2008
Zi norocoasa pentru Mus, unul dintre cei opt pisoi. Dl. Lungu Dumitru l-a vazut, l-a placut si l-a luat acasa. Speram ca si ceilalti fratiori ai lui Mus sa aiba o soarta asemanatoare.
12.06.2008
Cativa dintre protejatii Robi impreuna cu protectorii lor, adusi la Canivet pentru vaccinari si tratamente.
E mult de lucru asa ca dr. Andrei e ajutat azi de Claudia.

31.05.2008
E Sambata, 31.05.2008. Sunt inca la targ. A inceput sa ploua. Nu stiu cum sa duc inapoi cat mai repede cateii si pisicutele care azi n-au avut sansa sa fie adoptati. Ceilalti voluntari fac acelasi lucru. Altii asteapta rabdatori sub prima umbrela cumparata azi pentru targ, din donatiile stranse tot azi. Catelusi, pisicute si voluntari adunati toti sub o minuscula umbrela. Rebegiti de frig, uzi, dar zambitori si plini de speranta. E si normal doar stau cu totii sub umbrela noastra. Rand pe rand, catelusi, pisicute, materiale si voluntari ajung pe la casele lor. Gandesc ca am incheiat si eu activitatea pe ziua de azi. Ma insel desigur. Opt pisoi zgribuliti, uzi plini de purici si cu infectii la ochi, ma asteapta. Ii iau si alerg cu ei la Canivet. E ora inchiderii, dar pentru dr. Andrei si Aurora nu e neobisnuit sa se trezeasca cu tot felul de cazuri la sfarsit de program. Cu rabdare micutii sunt evaluati unul cate unul, sunt deparazitati, curatati la ochisori si tratati. De restul ma ocup eu: mancare din belsug, pe care pisoii o apreciaza spre bucuria mea, apa si un acoperis provizoriu e drept. Si uite asa zi de zi am treaba n-am treaba sunt la Canivet cu pisoii la tratament.

Masina s-a stricat asa ca merg pe jos pana la Canivet. Spre norocul meu pisoii cantaresc cu tot cu cusca in jur de 5 kg.

Ajunsi “acasa” sunt instalati un pic mai confortabil. Sunt prea osteniti si speriati pentru a se gandi la joaca. Pentru moment se gandesc doar la apa, laptic, mancare si litiera. E tot ce le tebuie acum.
Alaturi un verisor mai mare, Bil, tot intr-o situatie de provizorat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.