vineri, 28 august 2009

NOIEMBRIE 2008



Pisicutele de la Monica au casuta, au caldura, au hrana din belsug dar...parca tot mai bine le-ar sta intr-o casa de oameni unde ar putea fi si alintate mai mult decat sunt acum



Ce poti face cand vrei sa faci minuni pentry ei dar nu-ti ajung banii? Scotocesti prin gunoaie, improvizezi, reciclezi... Transformi cateva rafturi in casute pentru ei. Urmariti “activitate” in continuare pentru a vedea cum se pot transfoma birori, rafturi, sifoniere in casute solide pentru catei.




Azi ne-am bucurat sa revedem una dintre catelusele adoptate in cadrul targului din Obor. A venit la Canivet pentru vaccin.





Catelusi si pisoi aflati in dificultate.E frig, ploua, ... e vremea virozelor. Ne straduim sa-i salvam pe toti. Din pacate nu reusim intotdeauna. Pentru cinci catelusi si un motanel nu am mai putut face nimic.Ne-au ajutat in aceasta perioada cumplita pentru noi, medicii de la Canivet si Crystal vet carora le aducem multumirile noastre speciale. Cu ajutorul lor am reusit sa salvam majoritatea catelusilor si pisicutelor care au avut probleme de sanatate.

Lica a mers din rau in mai rau asa ca... a fost eutanasiata.


Sedinta fulger, intre doua tratamente la Canivet. Voluntarele Robi, n-au prea mult timp la dispozitie asa ca pun tara la cale aproape din mers. Au reusit sa stranga 730 ron necesari pentru plata casutelor. Isi fac planuri pentru a strange mai multe fonduri in mod special pentru programul de sterilizari care este acum blocat din lipsa de finantare.SPERAM CA VOR REUSI.


E frig, ploua, asa ca e vremea virozelor, racelilor, pneumoniilor... Nu mai prididim cu tratamentele animalutelor aflate in impas.

O noua catelusa gasita de noi e dusa urgent la sterilizat la Crystal vet. Va ramane in grija noastra. E adulta, de talie mica, foarte vioaie si excelenta pentru paza. Mai are nevoie doar de o curte, de aparat desigur.

Iata si noile casute din materiale in majoritate refolosibile si tarcurile in care isi vor petrece vremea protejatii nostri, desigur doar pana cand vor fi adoptati. Speram ca acest lucru sa se intample cat mai repede, spre binele lor.Toate acestea au fost posibile doar pentru ca dumneavoastra ne-ati ajutat sa le construim.Multumim din suflet celor ce au facut posibile aceste realizari.


In timp ce ne indreptam catre refugiul pentru catei am vazut-o pe Idila (asa am numit-o pe aceasta catelusa raioasa). Ne-am spus ca nu e adevarat, am oprit si-am luat-o. A vrut sa se apere adica sa ne muste, dar era atat de slabita ca n-a avut puterea s-o faca.


Inainte de a avea casuta cateva dintre pisicutele de la Monica au racit asa ca, desi nu le place sunt duse zilnic la tratament.

Un alt motanel are nevoie de ajutor. Nu mai mananca si pare a fi in suferinta. Nu mai raspunde la tratament. Analizele spun ca nu mai exista nicio speranta asa ca tot ce putem face pentru el esta sa-l eutanasiem.


E Sambata, e targ si avem parte de tot felul de surprize. Una dintre surprizele placute a fost cea facuta de cele doua doamne care dupa ce au adoptat un motanel s-au intors sa ne arate ce casuta i-au cumparat. Inca o bucurie pentru noi a fost si adoptia catelusei din fotografia din dr. gasita recent de noi, mai precis ieri, azi a fiind deja adoptata.


V-o amintiti cu siguranta pe Taciunica, frumoasa pisicuta salbatica care s-a transformat intr-o felina tandra si prietenoasa. Aflati ca a reusit s-o cucereasca pe Nicoleta, careia nu i-a trebuit prea mult timp de gandire ca s-o adopte. Acum sunt impreuna si sunt fericite amandoua.


Un motanel foarte fricos si la capatul puterilor, cat si patru catelusi frumosi ajung sub protectia noastra.


La Crystal vet sterilizarile merg ca pe “ banda rulanta “. Kamus, Bicu, Zvarluga si Alma, adica patru pisicute si catelusa depistata de noi ceva timp in urma in perioada caldurilor, au fost sterilizate.



Dan Teodorescu si Irina, fac tot ce le stau in puteri sa ajute pisicutele aflate in impas. Si au reusit. De-acum pisicutele nu vor mai suferi de frig.


Inca doi catei fericiti. Ei au fost adoptati dupa ce noii proprietari s-au gandit foarte serios la gestul de a-i lua definitiv acasa.



Si metisul din fotografie a fost adoptat, doar surioara lui cea blonda tinuta in brate cu dragoste de protectoarea ei tot blonda isi mai asteapta soarta.



Cautam o solutie pentru construirea unui adapost. Miki, ne ajuta de cate ori poate in orice fel de actiune. Grajdurile arata foarte bine. Locul e de vis, dar chiria ar fi o mare problema pentru noi si chiar si distanta, nemaitinand cont de aglomeratia din timpul transportului pana la locatia respectiva. Asa ca oftam, regretam si spunem cu parere de rau: nu multumim.


Dona are parte de o noua incercare. Returnata pentru ca n-a fost in stare sa se inteleaga cu pisica din aceeasi locatie , are din nou o sansa. Speram ca noul ei stapan sa fie in stare sa o inteleaga si sa o invete sa se poarte asa incat convietuirea cu ea sa nu fie o povara.


Un mascul ogar s-a ratacit. Gasit de Cristi Enciu, a fost gazduit la Crystal vet si spre bucuria tuturor, i-au gasit in scurt timp si stapanul neatent.




Pera a fost protejata noastra aproare trei ani. Chiar daca in acest rastimp a avut de suferit, a meritat. Acum a ajuns in fine la casa ei unde ii este mai mult decat bine, si este iubita de toata familia.


Si pentru Tino viata se va schimba in bine. Chiar daca are multi kilometri de mers cu masina, si lor nu le prea place sa circule asa, merita sa rabde un pic, pentru ca la finalul drumului il asteapta o viata adevarata.


Ghemotorc, asa l-am numit pe motanelul cel afectuos, care nu osteneste cautandu-si familia adoptiva. Priveste-i ochisorii si nu mai sta pe ganduri...ia-l acasa pentru ca merita.


Lui Saly ii placea sa faca slalom printe masini. Asa l-am gasit, pe frumosul motanel.Ostenit, s-a refugiat dupa roata unei masini. A fost suficient sa-l chem si mi-a sarit in brate. Era epuizat asa ca a dormit ore in sir.

In aceasta luna, noiembrie 2008, multumim sustinatorilor nostri cunoscuti cat si tuturor necunosctutilor care au directionat catre Robi 2%.
Archip Ioana 70 RON
Crominvent 700 RON
2% Trez. Mun. Calarasi 99,42 RON
2% Directia de Trezorerie si Cont 128,42 RON
2% MF Actiuni Generale 105,42 RON
2% Trezoreria Slobozia 65,42 RON
2% Trezoreria Municipiului Barlad 169,42 RON
2% MEF AFPS 4 Trez. 4 173,42 RON
Biffaud Paunescoux Catherine 300 RON
Gardea Alexandra 70 RON
Camelia Calistru 200 RON
Bucurei Simona 300 RON
Buget Stat AFPM Campina 37,42 RON
Trezoreria Statului Sector 3 201,42 RON
Archip Ioana 100 RON
TOTAL: 2.796,98 RON
Nu uitati, fara ajutorul dumneavoastra, nimic din ceea ce intreprindem pentru salvarea animalutelor aflate in impas, nu ar fi posibil.
Click aici pentru a vedea mai multe fotografii din luna noiembrie >>>
































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.