vineri, 28 august 2009

MARTIE 2009


Mario si Kya au parte de o noua incercare. Sunt adoptati de proba. Cei care si-i doresc nu sunt siguri ca se vor descurca. Sunt dispusi insa sa incerce........................ Au incercat dar n-au reusit asa ca micutii au ajuns innapoi la noi.


Banu Cristina, (foto st. cea de-a treia persoana de la st. la dr.) voluntara Robi, eleva la Colegiul National ”Victor Babes” din Bucuresti a avut o initiativa laudabila. A propus d-nei profesoare Radu Mihaela (foto dr., doamna cu sacou rosu), ca in cadrul orelor de educatie avand ca tema „Non Violenta”, sa fie dezbatut si subiectul protectiei animalelor. Intrebata cum i-a venit aceasta idee, Cristina ne raspunde:„- cum mi-a venit ideea ...pai aveam in gand sa fac asta de mica dar pana anul acesta nu am avut curaj sa zic nimic pt. ca eram inca la gimnaziu si nimeni nu ma lua in seama....dar au trecut anii si v-am cunoscut si am zis ca e sansa mea...eram la ora de chimie si doamna profesoara Radu Mihaela a zis sa venim cu idei pentru NonViolenta...m-am gandit ca si protectia animalelor tot in aceeasi categorie intra...tot pentru cauza aceasta s-a infiintat. Stop maltratarea animalelor!...i-am spus ideea...a fost incantata pe loc...pauza urmatoare a venit si aprobarea doamnei directoare Kirsteuer Rodica ...”si...iata-ne fata-n fata cu elevii, alaturi de d-na profesoara Radu, de voluntarele noastre Neli, Elena si desigur Cristina, dezbatatand diverse probleme legate de obiceiurile animalutor si problemele pe care acestea le au.Pe noi dialogul ne-a incantat iar copii au aflat multe lucruri nestiute de ei, despre catelusi si pisicute.

Azi am avut parte de o bucurie imensa. Kya a fost adoptata definitiv si o data cu ea a fost adoptat si Max fratele ei fara un ochisor. Sotii Sava s-au hotarat sa-l ia si pe Max gandindu-se ca sansele acestuia de a fi adoptat sunt reduse . Iata deci motivul bucuriei noastre: o situatie speciala rezolvata de o familie speciala si minunata pe nume Sava. Va multumim din suflet pt. gestul mai mult decat uman de a-l adopta si pe Max si va dorim viata lunga si fericita tuturor.

Martie, o zi speciala pe care voluntarele Robi au sarbatorit-o cum se cuvine. Un pic de relaxare si ....multe planuri de viitor, desigur pentru micutii nostri protejati.

Fetita, asa se numeste catelusa care acum beneficiaza de programul nostru de sterilizari gratuite

Trami si Ursa au fost aduse la City-vet in acelasi scop: vor fi sterilizate si in felul acesta vor fi scapate de grija puilor.

Azi a avut loc o conferinta de presa organizata de colega noastra Marcela Lungu, referitoare la Proiectul de hotărâre privind deţinerea şi controlul reproducţiei câinilor şi pisicilor în Municipiul Bucureşti. Ne asteptam ca interesul pentru aceasta hotarare sa fie mai mare atat din partea bucurestenilor, ONG-urilor cat si a mass mediei, dar n-a fost asa. Ne-am bucurat insa de participarea consilierului general dl. Mircea Rizoiu care a sustinut inca de la inceput acest proiect.


Povestea catelului fara nume ati aflat-o deja . Daca nu.............. dati click pe cazuri speciale.

Codita si Casy foto dr..au ajuns si ele la City-vet pt. banala operatie de sterilizare.

„Valuri” de pisicute, sunt aduse de Miki Georgescu pentru sterilizat la Crystal-vet. Toate aceste pisicute sunt salbalice asa ca au fost capturate cu ajutorul capcanelor, apoi mutate in transportoare. Dupa sterilizare sunt tinute sub observatie cateva zile si apoi...scapate de grija puilor sunt eliberate in locatiile in care au fost capturate.


Azi am intalnit la Happy Pet Clinic unul dintre beneficiarii programului de sterilizari gratuite. Iata-l pe stapanul catelusei care a ales varianta buna pentru ea. Catelusa tocmai a scapat de alaptat ultimul rand de pui din viata ei. Speram ca dupa sterilizare se va implini un pic. E tare slaba, i se vad coastele, dar dupa cine stie cate randuri de pui o fi avut, nici nu-i de mirare.


Asa arata terasa de pe 1 Mai unde traiesc mai mult de 30 de pisicute, nesterilizate. Povestea lor o gasiti la situatii speciale.

O alta pisicuta scapa azi de grija puilor.
Analy a avut un accident asa ca azi va ramane fara o gheruta, fara varful cozii si fara grija puilor, deoarece cu aceasta ocazie va fi si sterilizata. Toate aceste operatii sunt efectuate gratuit la City-vet cabinetul care sponsorizeaza cu tratamente si sterilizari azilantii Asociatiei Robi.


Azi am primit un apel disperat al unei doamne care ne-a rugat sa preluam doi caini aparuti recent in cartierul lor. Cel din foto. st. este un caine mascul de talie mare, excelent pentru paza. Cea din foto. dr. este o catelusa tare blanda care nu are mai mult de sase, sapte luni, si care va fi sterilizata curand. Reamintim celor care ne solicita sa preluam animale ca Robi nu are adapost, animalutele protejate de noi fiind gazduite de catre voluntari. Avem deja prea multe animale in custodie si suntem aproape in incapacitatea de a le intretine. Asa ca singura solutie si cea mai buna dealtfel este adoptia lor.Va reamintim ca programul prioritar pentru Robi este cel de sterilizari in mod special a animalelor cu stapan pentru a putea preveni abandonarea puilor acestora.

Daca nu stiti a cui este aceasta codita sau ce-a mai ramas din ea (foto. st), aflati ca este a catelusei Analy
Acest pui a avut un accident, s-a ales cu o fractura. Si desigur are nevoie de ajutor financiar atat pt. interventia chirurgicala cat si pentru cazarea postoperatorie.


Fetita, catelusa sterilizata de curand de noi, are mari probleme de sanatate. In zona ei o alta catelusa a avut boala lui Carre (jigodie ) si a fost eutanasiata. Se pare ca Fetita ii calca pe urme. Incercam sa o ajutam dar suntem sceptici in privinta finalului.


Va place acest motanel?. Bland, cuminte si frumos. Multi si-ar dori un astfel de exemplar. Si.......cu toate acestea cei care l-au avut pana la un moment dat l-au abandonat. Norocos din fire , motanelul a fost repede adoptat de cel care l-a gasit speriat printre masini si care azi l-a adus la Crystal-vet la un control de rutina.
Asadar se abandoneaza animale pornind de la cele mai amarate pana la exemplare superbe, si.............. cu toate acestea ....................AUTORITATILE NU VOR SA IA NICIO MASURA CAPABILA SA STAVILEASCA ACEST FENOMEN.


Iata primele patru pisicute capturate de pe terasa de la 1 Mai. Sunt toate femele.Azi au fost sterilizate. Toate erau gestante. Nici nu vrem sa ne gandim care le va fi soarta daca vor continua sa se inmulteasca.Avem nevoie de ajutor financiar pentru ele, atat pentru sterilizarea cat si pentru intretinerea lor. Multumim d-lui Denes care le-a sponsorizat pe pisicute cu 500 ron , suma care acopera o parte din cheltuielile pentru sterilizarea lor.Nevoia cea mai mare pentru ele este insa aceea de a fi adoptate. Asa ca va rugam trimite-ti povestea lor la cati mai multi dintre prietenii dv. si rugati-i pe acestia sa trimita si dansii mai departe mesajul de ajutor in speranta ca se vor gasi oameni cu suflet care sa adopte macar o parte dintre ele.Multumim anticipat tuturor celor ce se vor implica in salvarea acestor pisicute.
Cei care vor sa ajute financiar pot dona pt.Asociatia pentru protectia animalelor RobiBanca Comerciala Romana SAFiliala sector 2Cont RON: BCR 2 RO16RNCB0073049952070001 Cont EURO: BCR 2 RO05RNCB0073049952070005 Cont USD: BCR 2 RO32RNCB0073049952070004
Cei care doresc sa adopte macar una dintre pisicute pot trimite mesaj la:e-mail office@4animals.roPisicutele nu sunt chiar atat de salbatice cum ne-am imaginat. Sunt doar speriate. Sunt tinere, sanatoase si foarte dornice de a fi alintate.
Click aici pentru mai multe fotografii


Husky hoinareste pe strazi in cautarea unei partenere.
Ce mai fac pisicutele de la Monica?
Griut si Negrut stau la taifas............................Saly sau cavalerul tristei figuri, s-a resemnat, asteapta de ceva timp sa fie adoptat dar...nimic, nimic....
Tana si Tery se pregatesc de joaca, ................Kamus si Zvarluga au obosit de-atata joaca,

Elma e fotomodel.............................................Bicu , desi e orb ne demonstreaza ca s-a adaptat de minune, ba chiar are veleitati de alpinist,

Picaciu ne aminteste cat de mult ii place sa fie mangaiat iar Pamela are un mesaj clar : dorm unde vreau si in ce pozitie vreau pentru ca asa imi place........daca nu va convine n-aveti decat sa ma luati la voi, sa-mi oferiti conditii mai bune si ......zau ca n-o sa va refuz..


Cazuri speciale : oameni fara casa, caini cu stapan abandonati,.... si..... incercari disperate de a gasi solutii pentru aceste situatii.
Femeia din aceasta imagine, nu are casa. Locuieste impreuna cu un barbat si o catelusa, pe unde pot...... Am observat-o cersind impreuna cu buna ei prietena catelusa cea neagra.
Nimic neobisnuit in Romania ,.... in centrul Bucurestiului, inclusiv in zonele rezidentiale, cersetorii starnesc mila oamenilor cu mult mai multa usurinta daca au langa ei un mic animalut, de regula un catelus,..... chinuit, ....exploatat.
(Nu are nicio imprtanta ca exista o lege si anume Legea nr. 9/2008 care poate aduce dupa gratii o persoana care cerseste folosindu-se de un animal. Daca suni la 112 si faci referinta la aceasta lege, poti constata ca nimeni nu are habar de ea, desi este obligatia politiei sa cunoasca si aceasta lege.)
Nu este cazul acestei femei. Ea isi iubeste catelusa , atat de “mult”, incat atunci cand am rugat-o sa sterilizeze catelusa gratuit, s-a opus,. Ne-a spus clar ca este catelusa ei si nu este de acord s-o sterilizeze. Nu stim ce s-a intamplat cu puii catelusei, speram doar ca au ajuns cu bine pe la casele lor, si mai speram ca cei care i-au luat sa fie responsabili si sa nu-i mai las sa faca alti pui.
Oricat am vrea sa intelegem femeia fara casa, referitor la gestul ei de a-si lasa catelusa sa faca pui care stau tot pe strada , ca si ea de altfel, cu siguranta nu vom reusi. Ceea ce am inteles este insa faptul ca daca un senator sau deputat sau consilier nu vrea sa accepte ideea de a fi obligat sa-si sterilizeze, cainele sau pisica fara drept de monta, atunci trebuie sa se impace cu ideea ca nicium om irespnsabil nu poate fi obligat sa-si sterilizeze animalul chiar daca exista riscul ca puii acestuia sa fie abandonati. Trist dar adevarat.
La fel de trist si la fel de adevarat este faptul ca azi am apelat la aceasta femeie fara casa, in scopul de a proteja o catelusa pechinez, adulta si aproape oarba. Abandonata fiind, catelusa s-a invartit ore in sir in locul in care a fost abandonata , pana cand a ajuns la epuizare. Nemaivand nicio solutie de gazduire pt. cateii abandonati, am recurs spre rusinea noastra la a cere ajutor tocmai la aceasta femeie. Femeia buna la suflet, nu a ramas nepasatoare. A luat-o pe catelusa sub custodia ei, desi aceasta de frica dadea sa muste. I-am multumit si am asigurat-o ca voi gasi cat mai repede o solutie pt. catelusa Pechy( asa am numit-o ). Peste putin timp am aflat ca femeia a adus-o innapoi adica in locul in care fusese abandonata, deoarece catelusa a muscat-o. Am cautat-o in acea zona dar nu am gasit-o. Peste putin timp insa am regasit catelusa in mijlocul drumului, epuizata de efortul de a-si regasi , casa, viata, stapanul......Ca sa o pot captura am fost nevoita sa-i pun un prosop pe fata. Nu am putut sa-i ofer prea mult confort, pentru moment, dar am reusit sa-i ofer o locatie in care sa nu existe riscul de a muri sub rotile masinilor asa cum s-ar fi putut intampla daca as fi trecut nepasatoare pe langa ea, asa cum au facut toti ceilalti oameni.Catelusa este gazduita acum de Monica, doamna cu suflet de aur care a acceptat sa primeasca si pisicutele Stefaniei. Pisicutele au primit-o bine, si Pechy s-a comportat exemplar: nu a avut nicio reactie negativa vis a vis de ele.Speram pentru aceasta catelusa ca cineva cu mult suflet se va incumeta s-o adopte, chiar daca nu mai este tanara si este aproape oarba.
Va rugam faceti cunoscuta povesta ei in speranta ca Pechy va avea parte de un rest de viata lnistit.
Daca nu o puteti adopta definitiv, o puteti ajuta sa supravietuiasca adoptand-o de la distanta.
Preferam varianta adoptiei definitive, reale.
Cei care vor sa ajute financiar pot dona pt. Asociatia pentru protectia animalelor RobiBanca Comerciala Romana SA Filiala sector 2
Cont RON: BCR 2 RO16RNCB0073049952070001
Cont EURO: BCR 2 RO05RNCB0073049952070005
Cont USD: BCR 2 RO32RNCB0073049952070004

V-o amintiti desigur pe Cappuccino, catelusa accidentata care a ajuns in grija noastra.S-a facut mare si frumoasa . Azi a fost sterilizata la City-vet.


Pechy in temporara ei locatie.

Daca aveti drum pe la City-vet si il vedeti pe dumnealui, adica motanelul din aceste imagini, sa nu va imaginati ca e hoinar. Are stapan dar adora sa vina in vizita la cabinet unde se simte ca la el acasa : doarme unde vrea, cand vrea.......

Angie si Anabella sunt doua dintre azilantele Robi. Sunt suficient de maricele pt. a fi sterilizate asa ca asteapta tematoare la City-vet sa scape de grija puilor.

Azi cateva dintre voluntare s-au intalnit pentru a merge la Glina, dar inainte au avut parte de o imagine neobisnuita : un caine prospat abandonat, atat de resemnat incat nu s-a miscat din locul unde a fost parasit. Oana si Monica, n-au stat pe ganduri , au luat in brate cainele si l-au dus la Crystal-vet unde a fost consultat si tratat. Norocos din fire superbul catel a fost adoptat de Oana Popescu tot voluntara Robi. Oana l-a dus la tratament pana cand ranile de la pernute s-au vindecat, si cu rabdare si dragoste i-a redat catelului increderea in oameni.


Catelusa din aceste imagini a fost adusa intr-un santier de unul dintre muncitori. Intrebat daca e de acord sa o sterilizeze, acesta a raspuns ca nu este de acord. Vrea sa aibe pui de la ea. Nicio lege nu interzice inmultirea acestor animale asa ca in aceasta situatie suntem de-a dreptul neputinciosi.


Tya, Rex ranjitul.................................................Azorel,

Saff..................................................................



Azorel , Rexona si multi altii asteapta vremuri mai bune.

Partea proasta este ca din proprietate privata apar tot timpul pui de caini si pisici care fac sa creasca intr-un mod alarmant numarul animalelor fara stapan. Edilii nostri par a fi complet indiferenti fata de soarta lor.
IN CIUDA FAPTULUI CA AU FOST INFORMATI DE CATRE NOI DESPRE REALA CAUZA A EXISTENTEI ANIMALELOR FARA STAPAN, ADICA LIPSA CONTROLULUI INMULTIRII CAINILOR SI PISICILOR CU STAPAN, CAT SI DESPRE MASURILE CE TREBUIESC LUATE PENTRU A STAVILI ABANDONAREA ANIMALELOR, ADICA :
- IDENTIFICAREA CAINILOR SI PISICILOR CU STAPAN- INSCRIEREA LOR INTR-O BAZA DE DATA UNICA LA NIVEL NATIONAL- INTERZICEREA INMULTIRII CAINILOR SI PISICILOR CU SI FARA STAPAN CU EXCEPTIA CELOR CU DREPT DE MONTA.
MASURI APLICATE CU SUCCES IN TOATE TARILE CIVILIZATE, .......TOTUSI ACESTIA CAUTA ALTE SOLUTII, SAU CEL PUTIN ASA PRETIND, DESI O ALTA SOLUTIE IN AFARA CELEI PREZENTATA MAI SUS NU EXISTA
.
Multumim celor care i-au ajutat pe micutii nostri protejati si in aceasta luna.
Constantinescu Radu Mihai interventie chirurgicala catel 50 RON
Hitulescu Rodica interventie chirurgicala catelusa taiata 20 RON
Cristiana Constantinescu interventie catelusa taiata 120 RON
Biffaud Paunescoux Catherine interventie chirurgicala catelusa taiata 200 RON
Taranu Cristina donatie catelusa taiata 150 RON
2% Trzoreria Cluj Napoca 7,42 RON
Asociatia Charity Gift donatie 95 RON
Anonim interventie catelusa taiata 50 RON
Bucurei Simona donatie 500 RON
Archip Ioana donatie 50 RON
Bulgaru Marius donatie 12 RON
Belghiru Marian Marcel interventie 35 RON
Balan Lucica-Alice donatie 50 RON
Anonim interventie 50 RON
Taranu Cristina sterilizare 150 RON
Magdalena Gogoi pisicutele de pe terasa 100 RON
Korony Andrei interventie 100 RON
Muszynski Andreea Luisa donatie 200 RON
Pora Mihai pisicutele de pe terasa 70 RON
Anonim 300 RON
Pora Mihai pt. Gessy, Negruta si Taciune donatie 150 RON
Pay pal 2115,70
Crominvent SRL sponsorizare 700 RON
Lavinia Nica sterilizari 180 RON
Petrescu Cornelia interventie 50 RON
Baltaretu Teodora sterilizare 350 RON
Pusa sterlizare 110 RON
Anonim 400 RON
Oana Popescu 150 RON
Tintea Maria sterilizare pisici 350 RON
TOTAL: 7315,00 RON

























































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.