luni, 24 august 2009

IULIE 2008

Iata cativa dintre beneficiarii donatiilor dumneavoastra in contul Asociatiei Robi, in numele carora va multumim din nou.In perioada 11.07 - 31.07.2008 in contul Asociatiei Robi au fost depuse urmatoarele sume:

Sandor Andreea-Magdalena 50 ron donatie
Archip Ioana 50 ron pt. sterilizari
Radu Annelisse 50 ron donatie Pinochio
Melinte 6 ron donatie
Camelia Calistru 200 ron donatie
Anonim 50 ron donatie
Bucurei Simona 300 ron campanie Stop Abandon
Zaharia Paul Daniel 100 ron donatie
Chiriac Letitia 110 ron donatie

Total = 916 ron





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
30.07.2008


Acest catel a fost gasit legat cu sarma de membrele anterioare cat si de gat. Nu stim cine a putut sa faca asa ceva si pentru ce. Rex asa l-am botezat, se afla acum in grija noastra. Doneaza pentru Rex! Rex are nevoie de ajutorul tau. (click aici pentru mai multe fotografii >>>)






Daca nu ar fi fost sterilizata azi, aceasta catelusa ar fi adus pe lume in scurt timp 12 catelusi care nu ar fi avut nicio sansa de a supravietui.


25.07.2008


Tacy a fost operat azi la Canivet. Speram ca handicapul lui nu-l va impiedica sa fie adoptat.


Azi e o zi speciala. Cativa voluntari pun tara la cale intr-o sedinta fulger, dar cand sa plece pe la casele lor, Nania constata ca nu are cheile de la masina, asa ca, dupa ce descopera ca si le-a uitat in masina e nevoita sa-si “sparga” propria masina. Nu reuseste asa ca va apela la un prieten “specialist“ (
click aici pentru mai multe fotografii >>>)

24.07.2008



Prospat gasita, abandonata, Vera isi gaseste adapost la un voluntar in timp ce alti cinci pui isi gasesc salvarea la Crystal-vet unde sunt prezentati pentru adoptie. (
click aici pentru mai multe fotografii >>>)


23.07.2008

Azi Candy e sterilizata de dr. Andrei si tot azi doua dintre protejatele Robi isi incearca norocul la Tvr2 (click aici pentru mai multe fotografii >>>)


21.07.2008


Tacy, se simte un pic mai bine dar din pacate va ramane fara un ochisor.
click aici pentru mai multe fotografii >>>




Oscar nu se ridica inca. Mai are mult tratament de facut.

Gesy catelusa adoptata recent, se simte atat de bine in noua ei locatie cu noua ei prietena, incat dupa ce “m-a salutat “ s-a grabit sa se indeparteze aratandu-mi in felul acesta ca nu vrea sa o iau de aici unde se simte minunat.


Majoritatea cateilor abandonati ajung din pacate asa.

O priveliste obisnuita in toata Romania posibila in mod special datorita dezinteresului autoritatilor de a controla inmultirea lor si mai ales de stopa abandonul din proprietate privata pe domeniul public.

Daca vezi un santier cauta si o catelusa . O vei gasi cu siguranta. Nu a avut norocul s-o gasim inainte de a aduce pe lume frumosii ei puiuti. click aici pentru fotografii cu catelusa si puisorii>>>



21.07.2008

Bella a fost externata. E tare greu de lucrat cu ea. Neincrezatoare in oameni, nu se lasa atinsa. Un tarc improvizat ii va impiedica fuga si o va feri de eventualele lovituri ale celorlalti catelusi din aceeasi curte, pusi mai tot timpul pe joaca. Bandajele si atelele trebuie sa reziste pana pe data de 10 August cand cand va suferi din nou o interventie chirurgicala. click aici pentru mai multe fotografii >>>



Acest motan a ajuns intr-o situatie tipica pentru pisoii fara stapan. A zacut o zi intreaga nemiscat, in timp ca mustele isi depuneau ouale pe el, fara ca cineva sa-l duca la un cabinet veterinar. Cand am aflat despre el, era destul de tarziu . Analizele au aratat ca nu mai poate fi recuperat. A doua zi starea lui s-a degradat si mai mult, asa ca a avut parte doar de o moarte buna: a fost eutanasia click aici pentru mai multe fotografii >>>


19-20.07.2008


Pamela si Misu au fiecare fiecare in jur de doi ani. Ne-au fost lasati “plocon” la una dintre editiile targului. Atat ei cat si catelusa neagra, “culeasa “ de noi de pe drumuri au putut fi sterilizate datorita contributiilor dumneavoastra. In numele lor si a multor altora care au fost sau vor fi strelizate datorita contributiilor dumneavoastra va multumim din suflet. Totodata va reamintim ca toti catelusii si pisicutele prezentati chiar si la activitate asteapta rabdatori sa fie adoptatii de familii care sa-i iubeasca si sa-i respecte macar atat cat ii iubim si respectam noi, cei care ii protejam in acest moment. Pentru oricare dintre ei contactati Asociatia Robi la e-mail: robi_mydog @yahoo.com
18.07.2008
Azi catelusei din imagine i-a suras norocul, a fost adoptata.



Trei dintre pisicutele Stefaniei azi vor fi sterilizate.



16.07.2008



O incaierare intre caini il aduce pe Tacy in aceasta situatie. Adus in coma la Canivet micul e ingrijit cu multa rabdare. Sansele de supravietuire par foarte mici.Tacy a fost muscat de cap. Acum e socat dar cand isi va reveni va plange non stop.(Click aici pentru a vedea mai multe fotografii ...)





Delia ii viziteaza azi pe micutii protejati Robi.




Printre ei il puteti vedea si pe Pinochio. (Click aici pentru a vedea mai multe fotografii...)
Pinochio in noua si temporara locatie, in asteptarea unei familii definitive.


15.07.2008

Rele si bune
Pisica din imagine a fost abandonata pe cand avea in jur de doua, trei luni. Foarte fricoasa, a devenit salbatica. A facut si un rand de pui. Atat ea cat si puii au avut nesansa sa “prinda” in subsolul blocului perioada deratizarii. Administratorii nu s-au ostenit sa alunge pisicile din subsol si mai apoi sa le inchida accesul pe perioada deratizarii. Cu siguranta nici puii acestei pisicute n-au mai apucat sa vada lumina zilei. Indolenta celui care a abandonat-o si indiferenta administratorilor au facut ca aceste fapturi nevinovate sa moara in chinuri. De ce-i mai lasati, oameni insensibili, sa apara pe lume daca ii abandonati si le haraziti o astfel de soarta?





Cainii din imagine sunt o mama, o fiica si in ultimul plan un mos. De mama si fiica m-am ocupat in sensul sterilizarii lor, cu mult timp in urma. Au cativa ani de cand au devenit paznici apreciati ai complexuluiunde sunt tolerati si apreciati. Daca nu le-as fi sterilizat probabil azi nu ar mai fi fost in viata. (Click aici pentru a vedea mai multe fotografii >>>)


Pisicuta din imagine e o mama tare buna, iar puii ei sunt extrem de frumosi. Sunt suficient de maricei pentru a fi adoptati. Daca va place vre-unul dintre micuti contactati Asociatia Robi la e-mail:
robi_mydog@yahoo.com


Aceasta catelusa e batrana, aproape oarba si surda si-n plus pe unul din solduri se pare ca are o tumora imensa. In aceasta situatie a abandanat-o cea pe care catelusa o iubea mai presus de orice. Ce suflet poti avea, ca sa-ti abandonezi animalul atunci cand are mai multa nevoie de tine? Haituita si alungata si de cainii, si de oamenii din cartier se-nvarte ore in sir pana la epuizare cautand-o pe cea care acum doua saptamani a parasit-o ca pe un obiect.(Click aici pentru a vedea mai multe fotografii >>>)

13.07.2008

Doi dintre motanii Stefaniei au probleme de sanatate. Motanelul negru pare a avea doar o indigestie, in timp ce Oscar are probleme grave. Pentru ca s-a intamplat in zi de targ, altcineva s-a ocupat de el dupa care a ramas in ingrijirea Monicai.

12.07.2008

Cu o zi inainte Camy a gasit de cuviinta se se taie intr-un ciob de sticla Nevada. Solicitat sa ne ajute, desi programul la cabinet era aproape pe sfarsite, dr. Cristi Enciu n-a stat pe ganduri, a intervenit imediat si cu succes. Multumim dr-ului Cristi Enciu pentru interventia prompta si D-rei Laura Deac, care a achitat integral cheltuielile operatiei.
(click aici pentru mai multe fotografii >>>)

E Sambata, nu ploua, asa ca e zi de targ. Azi am avut bucuria de a revedea una dintre catelusele adoptate in cadrul targului. A crescut e frumoasa si cuminte si stapanii ei s-au tinut de cavant, au sterilizat-o inainte de aparitia primelor calduri ceea ce pentru catelusa este benefic. (click aici pentru mai multe fotografii >>>)


Tot azi am avut insa si doua surprize neplacute: trei catelusi si doua pisici au fost abandonati in cadrul targului.De aceasta data am preluat animalutelele dar avand in vedere ca Asociatia Robi nu are un adapost, deci practic nu putem prelua animale, daca se va mai intampla sa gasim animale abandonate, vom chema Politia si vom preda animalele, cu parere de rau, serviciului de ecarisaj. Daca dvs. va este greu sa intretineti un animal sau mai multe imaginati-va cat de greu ne este noua cu zeci de animale care au nevoie de hrana, un acoperis, curatenie, ingrijire medicala, deparazitare, vaccinare, sterilizare, promovare pentru adoptie, mai ales in conditiile in care va reamintim Asociatia Robi nu are un adapost, animalutele fiind gazduite de voluntari si de multe ori in locatii temporare.
(click aici pentru mai multe fotografii >>>)

11.07.2008
Bella are nevoie de sprijinul tau!

Bella, frumoasa catelusa din imaginile de mai sus a fost ieri urmarita de ghinion.O masina i-a fracturat ambele labute anterioare. Speriata fiind, am reusit cu greu sa o imobilizam. De spaima gasea resurse sa se tarasca, spre disperarea noastra, impingandu-se cu labutele posterioare. In acest moment este inernata la Universitatea Spiru Haret unde primeste cele mai bune ingrijiri din partea dr-lui Bercaru Nicolae. Catelusa a primit un bonus: a fost sterilizata gratuit. Va multumim d-le doctor pentru acest bonus oferit micutei noastre protejate.Interventiile chirurgicale care necesita tije la ambele labute, cazarea si ingrijirea post operatorie ne vor costa 500 ron. Sorin, cel care ne-a solicitat ajutorul, o vecina de-a lui care proteja catelusa si voluntara noastra Oana Iacob sau oferit sa contribuie cu cate 50 ron, asa incat mai e necesara suma de 350 ron. Luni trebuie sa achitam aceste cheltuieli. In plus, catelusa va fi cazata intr-o curte unde mai sunt si alti catelusi asa ca tot pana luni trebuie sa-i construim un tarc doar pentru ea, pentru a o feri de eventualele lovituri din partea celorlalti. Avem nevoie nu doar de materiale, stalpi, plasa de buzau si o casuta pentr ea, ci si de voluntari, care sa ne ajute la construirea tarcului.
Click aici pentru a vedea toate fotografiile cu Bella >>> Multumim anticipat celor care se vor implica.

10.07.2008

Aceasta pisicuta a putut fi sterilizata azi datorita contributiei unor persoane care au donat in contul Asociatiei. Robi urmatoarele sume in perioada:
01.06 – 30.06.2008

Popovici Elena Bianca 30, 00 ron
Grigorut Cornel 100, 00 ron
Mircea Eugenia Mihaela 3, 00 ron
Adochiei Annelisse 50, 00 ron
Total = 183, 00 ron
01.07 – 11.07.2008

Bucurei Simona Ciomei 200,00 ron
Florentina Adriana 1.00 ron
Total = 201,00 ron
Le multumim din suflet acestor persoane si le rugam sa urmareasca la “activitate“ urmatoarele cateluse si pisicute ce vor putea fi sterilizate datorita contributiilor acestora.Tot in aceasta luna Oprea I. Cristiana a depus in contul Asociatie Robi suma de 100 ron.Nu stim insa ce destinatie are donatia. Este pentru programul de sterilizari sau pentru Pinochio, catelusul fara nas. Va rugam daca urmariti activitatea pe site sa ne precizati care e destinatia donatiei dumneavoastra. Va multumim!

09.07.2008

Irina Gologan si echipa – PRO TV(azi Protv-ul numara pisicute si puricei. Vor sa afle daca matele sunt vinovate sau nu de existenta puriceilor din subsolurile blocurilor si cum putem sista inmultirea lor. Pentru puricei exista substante care le vin de hac, iar matele trebuiesc urgent sterilizate. Ramane doar de vazut cat de repede se va implica Primaria Capitalei in programul de sterilizare al acestora. Asociatia Robi deruleaza un astfel de program, din pacate cu rezultate pe masura bugetului. Prin programul nostru am reusit sa sterilizam pisici si caini de ordinul sutelor, iar cei care au nevoie de aceasta operatie sunt de ordinul zecilor de mii. Speram ca cetatenii orasului \, vor constientiza ca “ Stop! Abandonului “ este un program prioritar pentru diminuarea numarului de animale fara stapan si vor sustine financiar programul)

Mihaela Gradinaru si echipa TVR 2 (
click aici pentru a vedea toate fotografiile >>>) Autostrada TVR, emisiunea “prietenii nostri” TVR 2 echipa si Mihaela Gradinaru. Nu mai au nevoie de prezentare sau, poate ca au. Pe ei nu-i vede nimeni. Se vad doar rezultatele muncii lor. O echipa de profesionisti, cu adevarat pasionati de munca lor, aproape toti iubitori de animale. Desi nu sunt un ONG reusesc prin cunoscuta lor emisiune sa plaseze mai multe animalute decat reusim noi ONG-urile sa plasam in adoptie. Felicitari echipei cu speranta ca emisiunii ii va fi alocat un timp ceva mai mare decat acum.

08.07.2008
De catelusele din aceasta imagine m-am ocupat cu multi ani in urma. Sunt inca in viata si au devenit caini excelenti pentru paza, dupa ce se inchid portile complexului comercial, iar in rest sunt cuminti si dornice sa fie alintate. Ce le-a ajutat sa traiasca, sa fie aceeptate in incinta complexului si sa nu fie date pe mana hingherilor? Sterilizarea lor. Faptul ca nu s-au mai inmultit.

03.07.2008

Azi dr. Iana sare din nou in ajutorul nostru. Negasind finantare pentru continuarea programului de sterilizari si nemaifacand fata nenumaratelor cereri pentru sterilizari gratuite, era cat pe ce sa ne trezim cu pui in propria ograda. In afara programului de sterilizari gratuite pentur Robi Dr. Iana, prin colegele ei, ne-a sterilizat azi doua pisicute dintre azilantele asociatiei. Iti multumim din nou Iana tie si inimoaselor tale colege.In timp ce asteptam la cabinet, am observat in zona multi catelusi foarte frumosi. Am aflat ca sunt cuminti, jucausi si tot ce le mai trebuie este sa fie adoptati. Daca va place vreunul dintre ei trimiteti un mesaj pe e-mail la:
robi_mydog@yahoo.com. Vor benefcia de castrare gratuita din partea Asociatiei Robi.

Tot pentru adoptie sunt si catelusul din imagine, care are un handicap: este surd si pisicuta din imaginea de sus. Atentie pisicutei ii place sa stea la balcon, si chiar daca nu are unul la dispozitie improvizeaza. Este una dintre pisicutele Stefaniei care are nevoie urgenta sa o adopti. La aceeasi adresa ii gasesti pe amandoi pe e-mail la:
robi_mydog@yahoo.com


01.07.2008

Un nou primar la PMB, noi sperante.Schimbare? Da, doar ca ... in bine sau in rau? Ne intrebam fara a gasi raspunsul.Azi a avut loc o intalnire la Primaria Capitalei, intre proaspatul ales, independentul primar, Sorin Oprescu, cel care ne-a promis schimbarea, si cativa reprezentanti ai ONG-urilor de protectie a animalelor insotiti de Senatorul Marius Marinescu. Plini de speranta unei schimbari in bine, am asteptat rabdatori sa auzim in ce consta aceasta. La dreapta domnului Primar General se afla d-na Simona Panaitescu, actuala directoare a centrelor de ecarisaj din Bucuresti. Inainte de a reusi sa se aseze, desigur dupa ce ne-a salutat, domnul primar Sorin Oprescu ne-a avertizat ca e bun prieten cu dr. Liviu Harbuz - pana aici nu an sesizat vreo schimbare in bine, la care speram - si deodata apare si luminita de la capatul tunelului. Dl. Primar ne intreba daca nu ar fi pe placul nostru ca institutia ASPA, mai precis ecarisajul, sa se transforme intr-o adevarata institutie pentru protectia animalelor si in loc de a vedea hingheri care captureaza animale cu brutalitate (pana aici ne-a suras ideea), sa vedem politisti cu pistol la brau care sa tranchilizeze animale, civilizat fara stres, pentru a le captura. Practic ecarisajul sa intre in custodia Politiei Comunitare. Ideea ne-a cam naucit si asa am ramas, nauci. Nu stiu din pacate ce s-a mai intamplat, daca voi reusi sa aflu vesti vi le voi comunica.