vineri, 28 august 2009

IANUARIE 2009

Cum am inceput noul an?
Sterilizand si ...
... tratand animalute.

intretinand pisicute si catelusi culesi de catre noi de pe strazi ...
Salvand porumbei si mai ales oferind posibilitatea proprietarilor de cateluse sa le sterilizeze gratuit pe acestea, astfel incat sa limitam pe cat posibil abandonarea puilor de catel pe domeniul public.

Care este scopul nostru? Acela de a micsora numarul animalelor fara stapan si de a le oferi sansa de a avea o viata normala intr-o familie, celor care exista deja pe domeniul public.
Va dorim sa aveti un an bun si va rugam sa nu-i uitati pe cei lipsiti de aparare. Au mare nevoie de ajutorul dumneavoastra.

Doi catelusi: Mario si Giulia ...

alti doi: Scandal si Katy si ...

inca alti doi catelusi: Max si Kya, au devenit fara voia noastra, protejati Robi. Se pare ca stapanul catelusei care i-a adus pe lume pe cei sase pui este un politist comunitar. Cu siguranta acesta face parte din categoria celor care nu sunt de acord cu ideea de a-si steriliza catelusa dar care nu au niciun scrupul atunci cand se hotarasc sa-si abandoneze animalele.
Mult prea desele situatii de genul acesteia ne-au determinat cu mult timp in urma sa avem ca prim obiectiv stoparea abandonului din proprietate privata pe domeniul public.Giulia a fost adoptata de Marian cel care l-a adoptat si pe Pongi.

Dar iata ca mai sunt si oameni care inteleg corect situatia in care suntem si vin sa ne dea o mana de ajutor pentru intretinerea animalutelor Robi, care sunt deja in numar prea mare pentru posibilitatile noastre. Marius ne-a promis ca de cate ori ii va sta in putinta va dona hrana uscata pentru cateii nostri, si s-a tinut de cuvant. Catelusii au primit doi saci mari cu hrana uscata, pe care au apreciat-ocum se cuvine. Multumim Marius te asteptam cu drag pe tine si pe oricine doreste sa imbunatateasca viata azilantilor nostri.

Kaly, catelusa care a venit singura la sterilizat. In aceasta dimineata am gasit-o ghemuita pe covorul de la intrarea in cabinetul Crystal-vet. Dialogul a fost cam asa: -Ce-i cu tine draga mea, ai venit la sterilizat?A dat vesel din codita si eu am inteles ca e de acord, asa ca am poftit-o inauntru, si....a fost sterilizata. De azi a devenit azilanta Robi.

Pisicuta de sus este Nebunica. Hotarata sa nu-si dezminta numele, a intrat intr-un teritoriu care nu-i apartinea, mai precis intr-unul dintre tarcurile cateilor si nu i-a fost prea bine. Experianta a fost traumatizanta pentru ea si a transformat-o din nebunica in prea cumintica.


Duminca. Multi alti tineri de varsta veterinarilor pe care-i aveti in imaginile de mai sus isi petrec mai mult ca sigur sfarsitul de saptama relaxandu-se. La Crystal vet au sosit trei pisicute pentru sterilizat asa ca medicii si asistentii lucreaza de zor in speranta ca le vor mai ramane macar cateva ore de relaxare din ceea ce a fost o saptamana din viata lor.


“Feriti-va de caini pentru ca musca “.Acesta este un indemn lansat de catre unii dintre parinti catre copii lor.Exemplul celor trei fetite care se joaca cu cei trei catelusi aciuati in zona in care ele locuiesc, demonstreaza ca de cele mai mlte ori avertismentul poate fi exagerat. De aici si conflictele ce se nasc intre unii oameni si partupede.
Povestea lui Sache, motanelul din fotografie, ati aflat-o deja de la cazuri speciale. Sache are nevoie urgenta sa fie adoptat. Este unul dintre cei mai cuminti motanei din cati am cunoscut.

Catelusul, Max, a ramas fara un ochisor. Asta nu-l impiedica sa fie Max cel mandru. Si el are nevoie urgent sa fie adoptat

Nicoleta Butusneac, prietena noastra si a protejatilor nostri, chiar daca nu are prea mult timp la dispozitie, isi face timp sa-i viziteze pe micuti si desigur sa le aduca bunatati.O asteptam cu drag de cate ori poate gasi o fereastra pentru a-si vizita protejatii.

Pe catelusul din fotografia din dr. sus l-am numit Pitic. L-am gasit intr-o parcare, schiopatand. Spre norocul lui nu avea nimic rupt, era doar muscat de alti catei. Este in tratament si cautam pentru el o familie care isi doreste un catel de talie mica, flocos si f. f. vesel.


Maia, asa se va numi de astazi catelusa din imaginile de mai sus. Chiar daca baia si uscatul cu foenul nu au incantat-o, efectul a fost benefic. Alin a placut-o si a luat-o la el, definitiv.

Catelusul din imaginea din dr. mai are zece fratiori. Toti traiesc au ~ doua luni, sunt sanatosi, unii au fost vaccinati ceilalti urmeaza sa fie. Toti au nevoie sa fie adoptati.Micutul cel negru s-a ales cu un prolaps pe care desigur dr. Andrei l-a rezolvat fara probleme.


Pisicuta din imaginile de mai sus este pregatita pentru sterilizare.Abandonata impreuna cu alti sase frati, identici ei, pe cand aveau o luna, a fost adoptata de unul dintre voluntari Robi. A apucat sa intre in calduri ceea ce ne-a mahnit, deoarece conventia in situatia adoptilor de animalute pui, nesterilizte este aceea de a fi streilizate inainte de aparitia primelor calduri. Voluntara noastra a inteles ce greseala a facut si s-a grabit sa o sterilizeze. Dati click, va rugam pe “info util“ si veti vedea de ce este bine sa sterilizati animalutele inainte de aparitia primelor calduri.

In aceasta luna donatiile au fost foarte putine asa ca am avut mari dificultati.
Ne-au fost de mare ajutor insa finantarile de anul trecut din 2% care ne-au permis sa sterilizam 40 de cateluse si 25 de pisicute.
In aceasta luna ne-au ajutat:
Univers Com Impex SRL 200,00 RON
Tariuc Alexandru Bogdan din partea Carabelea Dana 40,00 RON
Asoc. Investitorilor Italieni din Ro.pt. Cappuccino 300,00 RON
Taranu Cristina pt. program sterilizare 10,00 RON
Elena Mojoiu pt. intretire catel Trami 100,00 RON
Bucurei Simona pt. campanie Stop abandon 300,00 RON
Terra Dom SRL 250,00 RON
Merce Nadia 50,00 RON
Nicoleta Butusneag 300,00 RON
TOTAL: 1550,00 RON

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.