vineri, 28 august 2009

FEBRUARIE 2009


Fie ca este sambata sau duminica, apelurile de ajutor pentru animalute in diverse situatii sosesc incontinuu. Este si cazul acestei cateluse. Miki a transportat-o pana la Crystal vet unde a primit primele ingrijiri medicale. Diagnosticul insa a fost sumbru: boala lui Carre (jigodie). Catelusa era deja in faza nervoasa a bolii iar sansele de vindecare aproape inexistente. Din pacate pentru catelusa a fost prea tarziu. Nu a supravietuit.

Kya, una dintre cei sase catelusi abandonati cu dedicatie, azi a fost adoptata. Din pacate a fost returnata in aceeasi zi. Catelul adult din curtea unde urma sa locuiasca si Kya, a fost prea agitat la sosirea ei si a speriat-o. Si ea s-a speriat si a plans asa ca s-a intors repede, repede la noi.

Nu acelasi lucru putem spune despre Schessir care a fost si ea adoptata. Adoptia este definitiva, Schessir s-a adaptat imediat si acum toata familia o indrageste. Asteptam cu nerabdare fotografii cu Schessir in noua ei locatie si desigur vestile despre ea.

Mama a fost sterilizata azi. Nu este vorba despre mama nimanui ci despre catelusa pe care o vedeti in imaginile de mai sus. Asa se numeste ea Mama.

Mama a deschis drumul unei noi colaborari sau mai degraba sponsorizari oferita pentru Robi. Fiind aproape o urgenta a fost sterilizata azi gratuit la un cabinet proaspat infiintat City-vet in str. Constantin Kiritescu fosta locatie a cabinetului Cani-vet. Pe cei de la Cani-vet ii gasiti in vechea lor locatie din str. Mantuleasa.

Multi dintre cei care doreau sa adopte un animalut, catel sau pisicuta, urmareau Autostrada TVR miercuri pe TVR2. Puteti urmari aceeasi emisiune daca schimbati canalul. Treceti pe TVR3 duminica intre orele 12 si 13 si urmariti emisiunea “Prietenii mei“. Multi catelusi si pisicute sunt prezentati in aceasta emisiune, cu scopul ca soarta lor sa fie schimbata. Cu un singur telefon, in direct, puteti aduce fericirea unui animalut, luandu-l la dumneavoastra, intr-un mod responsabil si definitiv.

Azi am fost convocati la PMB. Am avut placuta surpriza sa il revedem pe primarul general dl. Sorin Oprescu. Nu ne asteptam asa ca am uitat sa mai facem fotografii, fiind prinsi in hatisul discutiilor. A fost prezenta si presa, ceea ce ne demonstreaza ca: primarul general Oprescu nu are nimic de ascuns. Ne amintim de vremuri apuse, pe cand actualul presedinte dl. Traian Basescu era primar general al Municipiului Bucuresti. Acesta a avut o actiune laudabila, aceea de a convoca pe toti cei care sunt interesati de rezolvarea situatiei cainilor fara stapan. Ceea ce ne-a socat si nemultumit deopotriva a fost faptul ca presa nu a avut acces la acele discutii. Si acum ne intrebam ce anume era de ascuns, ce anume nu trebuia sa afle presa. E stiut doar ca adevarul iese precum uleiul la suprafata. Oricat te-ai stradui sa il ascunzi el va iesi la iveala la un moment dat.Referitor la acuzele aduse privind buna desfasurare a programului de sterilizare si returnare a cainilor fara stapan, vizand faptul ca nu apar rezultatele dorite, adica micsorarea numarului de caini fara stapan, i-am amintit d-lui primar general ca atata timp cat nu vor fi luate masurile impotriva celor ce abandoneaza caini si pisici din propritate privata pe domeniu public, numarul animalelor fara stapan nu poate fi nici macar stationar, ci va fi intr-o crestere alarmanta.Domnia sa a concis:- adica eu (adica PMB), sterilizez douazeci de caini aflati pe domeniul public si mai apoi drept “recompensa“ oamenii imi mai arunca patruzeci de caini pe strazi. In felul acesta este evident ca nu voi putea rezolva niciodata situatia. Care e solutia? - una singura – controlul inmultirii cainilor si pisicilor aflati in proprietate privata.Este primul primar care a inteles situatia, primul primar care doreste intradevar sa o rezolve, primul primar care pune interesele bucurestenilor inaintea intereselor personale, primul primar care demonsreaza ca este in slujba cetatenilor Bucurestiului fie chiar si in detrimentul prietenilor personali.Este primarul la care visam de multi ani, si care speram ca nu ne va dezamagi.Speram ca si consilierii PMB sa inteleaga si sa sustina cea mai buna hotarare de pana acum privitoare la protectia animalelor.


Surprize, surprize ... Asociatiatia pentru protectia animalelor Robi a fost adoptata. Da ati inteles bine, nu este vorba despre o pisicuta sau un catel ci despre toata asociatia.Cine sunt cei care ne-au adoptat? Va vor spune curand chiar ei ( a ramana intre noi – sunt o agentie super, super, super ... cu multe premii la activ...) Concluzia: e tare bine sa te adopte cineva, nu mai esti singur pe lume.

Despre Degetiga ati aflat deja ca a doua zi a fost adoptata. Povestea ei ei a fost deja postata la povesti cu final fericit. Cum am gasit-o? O doamna pe nume Tuta, mi-a spus ca o catelusa cat pumnul a fost abandonata intr-o zona cunoscuta mie. Chiar si pentru mine care am vazut multe orori, aceasta catelusa a fost o surpriza mai mult decat neplacuta. Tare mititica, lipsita de caldura, hrana si apa Degetica ar fi murit cu siguranta daca nu as fi luat-o din acel loc. Dar asa cum oamenii au o soarta se pare ca si animalele au. Degetita a avut noroc. Nu acelasi lucru putem spune insa despre multe alte animalute ajunse in situatia ei.
Degetica si noul ei stapan, improriu zis. (nu ne place sa le spunem celor care au un animalut ca sunt stapanul acestuia. Vom volosi insa acest termen pana cand vom reusi sa shimbam legislatia. Nu stim cum vom reusi aceasta performanta dar avem convingerea ca se va intampla)

Idila, catelusa cu demodecie in stare grava, dupa o perioada de timp in care aproape am crezut ca si-a revenit si e salvata, a inceput brusc sa se simta rau, fiind diagnostica cu boala lui Caree adica jigodie. Aflata in faza nervoasa a bolii, Idila are parte de o ultima incercare. Speram ca tratamentul aplicat de dr. Gaita sa-i fie de folos.

Despre Ioana, Oana si cei trei catelusi adusi dintr-un adapost ati aflat deja daca ati citit povestea Degeticai.Daca nu ati citit-o va rugam sa dati clik pe povesti cu final fericit
Foxi, frumoasa si tot timpul, vesela catelusa a fost rapusa de o capusa. Depistata cu babesioza, Foxi nu a putut fi salvata. A lasat in sufletul celor care au cunoscut-o , un gol imens si regretul ca nu au fost capabili sa-i ofere ceea ce a meritat: o viata minunata asa cum era si ea - o catelusa minunata.Faptul ca noi nu o vom putea uita nu o mai ajuta din pacate cu nimic, pe draga noastra catelusa.

Neli si Miki fac parte din categoria oamenilor ce nu pot trece indiferenti pe langa un animal in suferinta. Au inteles cu mult timp inaintea senatorilor, deputatilor, consilierilor, adica a celor care de multe ori prin legile sau hotararile luate reusesc sa ne influenteze viata, ca animalele nu-si pot hotari singure soarta. Noi oamenii le-am schimbat habitatul natural cu secole in urma, habitat in care functiona selectia naturala, le-am atras din salbaticie pentru calitatile lor de animale inteligente si devotate si le-am ajutat sa traiasca, neglijand faptul ca reproducerea lor in conditiile oferite de noi, poate deveni un dezastru atat pentru noi cat si pentru ele. In timp ce unii “oameni” exploateaza aceste fiinte senzitive, Miki si Neli sa straduiesc din rasputeri sa indrepte ceea ce altii reusesc sa strice. Sterilizeaza cat de multe animalute pot, convinse fiind ca astfel pot sa le ajute sa supravietuiasca, si rezolva de cele mai multe ori situatii imposibile pe care multe alte fundatii sau asociatii cu renume nu reusesc s-o faca.Neli si Miki precum si alti voluntari a caror activitate o veti afla curand ne determina sa speram ca omenia castiga teren pe zi ce trece.

Desi nu era necesara, azi a avut loc o debatere publica privind hotarea de consiliu referitoare la Proiectul de hotărâre privind deţinerea şi controlul reproducţiei câinilor şi pisicilor în Municipiul Bucureşti. Detalii gasiti la demersuri catre autoritati.


Pentru Peti (Basha) buna prietena cu Foxi, destinul a fost unul fericit. Azi a fost adoptata si vestile primite ne determina sa afirmam ca a ajuns acolo unde trebuia, adica la casa ei. Aflata in grija noastra de cand era pui, Peti a schimbat mai multe locatii, nu ne-a creeat niciodata probleme, singura noastra intrebare legata de existenta ei, fiind cum se poate ca o catelusa atat de buna si frumoasa sa nu fie remarcata de nimeni... Si iata ca minunea s-a intamplat.

Accident sau rea intentie? Nu avem cum afla. Singurul care il poate pedepsi pe potentialul faptas este in aceasta situatie doar Dumnezeu. Cazul acestei cateluse il gasiti la situatii speciale

Noni, spaima confratilor lui a ajuns si el , in fine, la casa lui. Azi a fost adoptat, noi am respirat usurati ca “am scapat“ de el iar noii lui stapani au afirmat ca-si doreau exact un astfel de catelus. Il vom vizita curand pe dragul nostru Noni si-o sa va povestim ce nazbatii ii mai trec prin capsor.

Acest metis de Husky este unul dintre cei sapte catelusi aflati in grija Irinei Riscu. A fost deja adoptat, dar mai are sase fratiori la fel de frumosi ca el. Ii gasiti la adoptii. Grabiti-va daca va place vreunul, pentruca sunt multe cereri pentru ei.


Azi trebuia sa fie finalizata in sensul votarii ei hotararea de consiliu referitoare la Proiectul de hotărâre privind deţinerea şi controlul reproducţiei câinilor şi pisicilor în Municipiul Bucureşti. Fiind convinsi ca hotararea va fi votata, nu am avut emotii. Dar surpriza a fost una de proportii , si inca dintre cele mai negre cu putinta. Cei trei consilieri care au luat cuvantul, au dovedit, inainte de a ne gandi la alte aspecte, ca nu au habar de subiect. Atitudinea acestora i-a determinat si pe ceilalti consilieri sa aprobe amanarea ceruta pentru proiect, motivand ca acesta mai trebuie periat. Nu ne inspaimanta aceasta amanare decat in contextul in care in acest timp, vor aparea noi catelusi si pisicute, abandonati din proprietate privata pe domeniul public.

Halva, este un mascul tanar si foarte bland, ce poarta insemnele CTV2, ceea ce inseamna ca la rugamintea nu se stie cui, a fost sterilizat de catre Centrul Teritorial al sect. 2 si mai apoi eliberat pe strada. Nu avem certitudinea ca il vom mai vedea, dar daca va place acest catel si ati vrea sa-l adoptati, l-am cauta prin zona pana cand l-am gasi. E frumos si f. bland.


Kya, are parte din nou de o incercare. Familia din imagine s-a hotarat s-o adopte. Isi iau rolul in serios asa ca-i cumpara tot ce are nevoie. Povestea n-a durat decat pana a doua zi cand Kya a fost returnata, cu parere de rau desigur si cu zestrea capatata intre timp.

Idila. Asa s-a numit catelusa gasita de noi intr-o situatie grava. Aflata intr-o faza grava de demodecie cu rani purulente, Idila a fost in grija noastra cateva luni. A avut o perioada in care aproape am crezut ca-si va reveni, corpul se acoperea cu blana, starea ei parea buna, era vesela, avea o pofta de mancare iesita din comun (parca voia sa compenseze foamea indurata pana sa ajunga la noi). Din pacate dupa aceasta revenire spectaculoasa, starea ei s-a degradat lent si toate eforturile noastre si ale medicilor care au tratat-o, cu ceea ce poate fi considerat acum cele mai bune medicatii, au fost zadarnice. Idila azi s-a stins din viata, pornind poate intr-o lume mai buna decat i-am putut noi oferi.
Click aici pentru mai multe fotografii

Donatile primite in aceasta luna sunt de la:
Andreea Melinte ptr. Riky si Frumusica 80 RON
Archip Ioana donatie 45 RON
Ciovica Rodica Silvia donatie 100 RON
Petrisor Maria donatie 200 RON
Spataru Savu donatie 150 RON
Butochnov Maria Alexandra donatie 21 RON
Popa Ileana donatie 200 RON
2% Trez. sect. 5 81,42 RON
Taranu Cristina program sterilizare 150 RON
Archip Ioana donatie 50 RON
Crominvet SRL sponsorizare 700 RON
Camelia Calistru ajutor hrana animale 200 RON
Tariuc Alexandru Bogdan din partea Danei Carabela donatie 40 RON
Andreea Melinte ptr. Riky si Frumusica 80 RON
TOTAL: 2097,42 RON


























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.