marți, 25 august 2009

AUGUST 2008

In luna August, 2008 in contul Asociatiei Robi au fost depuse urmatoarele donatii:
Terra Dom 150 RON
Melinte 10 RON
Camelia Calistru 200 RON
Bucurei Simona 300 RON
Biffaud Paunescoux Catherine 400 RON
TOTAL: 1060 RON

Multumim tuturor celor ce sprijina programele Asociatiei Robi.Fara ajutorul dumneavostra micutii prezentati nu ar putea supravietui, nu i-am putea hrani, vaccina, trata, atunci cand e cazul, steriliza.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
24 - 31.08.2008

As manca si pietre … atata imi este de foame. Eu si draga mea prietena am fost abandonati, ca doar asa se poarta-n Romania, intr-o margine de comuna. Am incercat in zadar sa sapam sub primul gard care ne-a iesit in cale, nimeni nu a vrut sa ne primeasca. Ne-au alungat cu pietre, nu s-au gandit ca ne este foame si sete, ca ne este frica, s-au gandit doar cum sa scape de noi. Prietena mea a avut noroc, mai increzatoare in oameni s-a lasat “prinsa” de cei de la Robi, a fost sterilizata si acestia i-au gasit si o noua familie, pe cand eu stau in ploaie si-n frig si mananc doar atunci cand.............Daca va este mila de mine va rog sa le scrieti celor de la Robi. Ei stiu de unde sa ma ia.

Chiar daca mai greu, am reusit sa convingem stapanii pisicutei s-o aduca la sterilizat, asa ca inca o pisicuta a scapat de grija puilor. In aceeasi curte ca si in multe altele sunt zeci de pisicute si cateluse care astepta sa fie sterilizate. Doneaza pentru programul de sterilizari pentru ca si celelalte animalute sa poata fi sterilizate.

Pentru Bella azi e ziua cea mare, tijele ii vor fi scoase asa ca v-a scapa definitiv de bandaje.

Sunt tare mititica, vaccinata si ADOPTATAAAAAA!!!!!!!!, atat eu cat si micutul pufos, colegul meu de suferinta, care este la a treia adoptie, de data aceasta definitivaaaaaa ...

Si eu sunt tare mititica, dar mai ghinionista, m-am imbolnavit si, ca si colega mea pisicuta in trei culori, care a fost muscata de alti caini, sunt in tratament. Garantat o sa ne facem bine pentru ca aceasta e politica asociatiei: toata lumea trebuie sa traiasca, sa se vindece daca e cazul si mai ales sa-si gaseasca familia in care va trai linistit pana la adanci batraneti.(
click aici pentru mai multe fotografii)

23.08.2008

Pentru Kandy se pare ca azi e o zi norocoasa. E evident ca acest cuplu o place si spre bucuria noastra tot la fel evident este si ca reciproca e valabila: si Kandy ii place pe acesti minunati de oameni care vor deveni familia ei.
Se spune ca nu te poti apropia de o catelusa care are pui, pentru ca risti sa te sfasie. Iata exemplul care contrazice regula. Mama, asa se numeste catelusa din imagine se lasa mangaiata si este recunoscatoare pentru gestul de tandrete venit din partea unui copil voluntar Robi. Vitejii care se hranesc cu laptic de la buna lor mamica sunt fratiorii mai mici ai lui Ay pe care il puteti vedea la adoptii (anuntul Eu si mama).

Nu mai e nevoie sa va spunem cine este Oana. Nu va imaginati ca o puteti "adopta" pentru ca Oana "s-a adoptat" singura in familia Robi. Ne dorim ca toti voluntarii sa poata activa macar pe sfert cat o face Oana. Rand pe rand ii veti cunoaste si pe ceilalti voluntari Robi care reusesc sa faca minuni,iar cand vom reusi sa finalizam pagina "Voluntariat" ii veti cunoaste pe toti acesti oameni si copii minunati.
O noua adoptie, o noua speranta. Speram ca aceasta adoptie este una definitiva. O saptamana este termenul de acomodare, "incercare" intre animalutul adoptat si familia adoptiva. De fiecare data speram ca oamenii sunt responsabili atunci cand isi asuma adoptia unui animalut. Mai sunt si situatii in care adoptatorii nu stiu mai nimic din ce ar trebui sa stie despre obiceiurile si nevoile animalutului adoptat. Ii sfatuimpe acestia sa se documenteze despre toate acestea inainte de a decide sa aduca in viata lor un catelus, o pisicuta sau un alt animalut. Pentru un animal schimbarea locatiilor poate fi traumatizanta.

Pentru unii "muma" ………………………… pentru altii "ciuma". Asa ai putea gandi daca-i privesti pe cei trei caini de rasa tinuti in lese (o recunoasteti desigur pe "un inger", acum cu familia ei) si pe cei trei catelusi fara de rasa care par istoviti, stingheri si speriati. Si, cu toate acestea, si cei trei catei de rasa iubiti si rasfatati de proprietarul lor au fost salvati din diverse situatii,
Incepand de azi Mama si cei 7 pui ai ei (din cei 9 pui ai ei 2 au murit), Ay puiul ei mai mare cat si cei trei pitici se afla sub protectia noastra. Toti au nevoie de ajutorul tau. Doneaza pentru ei si ajuta-i, daca-ti sta in putere, sa fie adoptati. (click aici penrtu a vedea mai multe imagini de la targ)

19.08.2008


Acest motanel a cazut si nu mai poate merge. Dr. Andrei evalueaza situatia si recomnda un tratament. (
click aici pentru mai multe imagini >>>)

Daca ma placi , te rog vino sa ma iei la tine. Ma gasesti la Canivet. Tel. mobil: 0722 513 422(
click aici pentru mai multe imagini >>>)

16.08.2008

E din nou targ, e caldura mare, protejatii nostri, ca si noi de altfe, suportam greu caldura, dar nu avem de ales. Trebuie sa rabdam cu totii pentru a nu le irosi sansa de a ajunge fericiti pe la casele lor. (
click aici pentru mai multe fotografii >>>)

13.08.2008

Tya, a fost adusa la Crystal vet de o doamna careia i s-a facut mila de suferinta ei. Avea cangrena la membrul care i-a fost amputat. De azi se afla sub protectia noastra. Cautam pentru ea o familie speciala asa cum este si situatia ei. (
click aici pentru mai multe imagini >>>)

Bella, merge azi la control. Daca oasele s-au sudat i se vor scoate tijele, daca nu vom mai astepta. N-am avut noroc, mai avem de asteptat doua saptamani. (click aici pentru mai multe imagini >>>)

Victorie! Oscar a inceput sa mearga asa ca se va intoarce curand la numeroasa lui familie gazduita de Monica.
09.08.2008

E Romania, e Bucuresti, e o parcare, e o nunta de caini. E firesc, nimic neobisnuit. Vor aparea pe lume alti catelusi care vor ajunge pe strada. Cainii vin din curtile vecine, iar proprietarii refuza sa-i castreze. In acesta situatie noi nu avem nici o putere. Autoritatile, in schimb, ar trebui sa ia cat mai urgent masuri de identificare, inregistrare si sterilizare a animalelor aflate in proprietate privata. (
click aici pentru mai multe imagini >>>)

06.08.2008

Doamnele din imaginea de sus sunt de felicitat. Gasind acest catelus lovit de o masina, n-au asteptat ca alcineva sa vina sa-l salveze. L-au dus urgent la o clinica unde spun doamnele au platit pentru o radiografie si o injectie suma de 300 ron. Ne-au cerut ajutorul in sensul indrumarii catre o clinica accesibila ca preturi.

05.08.2008
Betty (st.) si Lacramioara (dr.) au sosit la cabinet pentru a fi sterilizate. Ambele sunt acceptate intr-o institutie cu, conditia sa nu mai aduca pe lume alti pui care nu si-ar mai gasi locul aici.(click aici pentru mai multe imagini >>>)

02.08.2008


E sambata, e targ si din nou o surpriza neplacuta. Sapte pisoi abandonati in parc ne determina sa solicitam ajutorul politiei. Speram ca faptasa (caci despre o femeie e vorba, care a venit cu masina personala la targ cu scopul de a abandona acesti pisoi inainte ca noi sa ne facem aparitia) sa fie descoperita si pedepsita pe masura faptei conform Legii nr. 9/2008: Art. 6-2. In sensul acestei legi, prin cruzime fata de animale se intelege:f) abandonarea si / sau alungarea unui animal care depinde de ingrijirea omului,constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 1.000 lei la 10.000 lei .

Pinochio, priveste catre poarta stand linistit in bratele lui Marius, in asteptarea viitoarei lui familii. (
click aici pentru mai multe imagini >>>)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.