luni, 7 decembrie 2009

DAG, catelul calcat de tren (30 iulie 2009)




De multe ori raspundem la telefon cu spaima in suflet, pentru ca un apel inseamna adesea un nou caz special. Din pacate, de cele mai multe ori sunt situatii in care nu avem capacitatea de a interveni pentru a salva animalul aflat in pericol de moarte sau nenumaratele animalute proaspat abandonate de oameni iresponsabili.
Cine este de vina? ... Cine este responsabil pentru mizerabila viata la care sunt condamnate animalele abandonate in Romania?
Categoric autoritatile,adica: -ANSVSA -DEPUTATII ROMANIEI -CONSILIERII GENERALI PMB
De ce anume se fac vinovati acestia? Au fost informati de catre ONG-uri, prin toate mijloacele posibile, ca exista o problema LEGATA DE CONTROLUL INMULTIRII ANIMALELOR CU STAPAN.Lipsa controlului animalelor cu stapan genereaza cea de-a doua problema, si anume existenta animalelor fara stapan.Altfel spus, cei mentionati mai sus nu au luat nicio masura capabila sa stavileasca abandonul animalelor si nu par dispusi sa schimbe ceva nici macar in urma protestelor noastre.
Ce putem face noi? - Sa indreptam raul pe care unii dintre oameni il fac deliberat.
Incercam sa sterilizam cat mai multe animalute pentru a nu mai avea parte de astfel de imagini cu catei, pisicute, cai schiloditi, maltratati, abuzati. In acelasi timp, ne straduim sa gasim cat mai multe familii adoptatoare pentru catelusii si pisicutele deja abandonate pe strazi.Fara ajutorul dumneavoastra insa nu putem fi indeajuns de eficienti.Dag este unul dintre catelusii nimanui, de carui soarta nu s-a ingrijit nimeni.A fost gasit pe o cale ferata, in incapacitate de a se ridica. A fost gasit pe o cale ferata, in incapacitate de a se ridica. Plangea de dureri dar nimeni nu a avut o reactie fata de suferinta lui, pana cand un om cu suflet - o raritate in Romania! - s-a hotarat sa incerce totusi sa faca ceva pentru el.Asa a ajuns la noi. Dag a fost dus la clinica City Vet unde dr. Andrei Mustata l-a luat imediat in primire. Catelul a fost operat la ambele membre anterioare. Speram ca membrul anterior drept se va reface suficient de repede asa incat Dag sa-l poata folosi.Chiar daca va ramane "catelusul schiop", poate va avea noroc si cineva, adica un om cu mult suflet, il va adopta. Chiar daca cei cu suflet sunt o raritate in Romania, noi continuam sa speram ca ei exista.Din ziua in care a fost gasit, Dag are nevoie de tratament zilnic. E cale lunga pana la vindecare.
Puteti sa-l ajutati pe Dag (si pe multele alte animalute ajunse in grija noastra), donand:
Asociatia pentru protectia animalelor RobiCIF 13765439BCR 2 Cont RON: BCR 2 RO16RNCB0073049952070001 Cont EURO: BCR 2 RO05RNCB0073049952070005 Cont USD: BCR 2 RO32RNCB0073049952070004 sau prin serviciul online PayPal
Va multumim inca o data pentru ajutorul dat animalutelor de care ne ocupam.
FINAL! Spre marea noastra bucurie si uimire, Dag a fost adoptat si are parte de viata linistita dupa care tanjea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.