luni, 7 decembrie 2009

Astazi avem, din nou, cazuri speciale! (25 noiembrie 2009)

Pe una dintre strazi, nu conteaza care, toate par a fi la fel: undeva in Bucuresti, capitala Romaniei, dormea ghemuita o catelusa rasa Bichon, langa un maidanez "pur sange".

Am intrebat daca este a cuiva, si am aflat ca de cateva zile traieste din mila publica. Zuluf, asa am numit-o pe catelusa ratacita sau poate abandonata de mult mai multe zile, arata destul de rau. Blanita ei este plina de mizerie, incalcita si codita e lipita de labute din cauza fecalelor. Va imaginati ca nu miroase nici prea bine. Si asta nu-i tot. Nu se poate sprijini pe una dintre labutele din spate. Asta inseamna o radiografie si posibil o interventie chirurgicala.

Desi suntem la capacitatea maxima si practic nu ne mai permitem sa preluam niciun animalut, n-am putut s-o lasam acolo. De azi micuta se afla in grija noastra si va parcurge toate etapele necesare adoptiei.
-Evaluare
-Deparazitare, cosmetizare, vaccinare, vindecare
-Sterilizare si
-Adoptie

In timp ce incercam sa aflam cat mai multe despre Zuluf, a aparut o catelusa extrem de blanda, ce parea a fi gestanta. Am luat-o si pe ea in idea ca dupa sterilzare o vom aduce innapoi pe strada pe care am gasit-o.

Dar cum socotelile de acasa nu se potrivesc de multe ori cu cele de la piata, asa s-a intamplat si in cazul nostru.
Catelusa nu era gestanta: are ascita si, din nefericire, pare a avea si un cancer in metastaza. Ficatul pare a fi cel afectat.

Planurile noastre de a o elibera din nou pe strada au esuat. In situatia ei, are nevoie de investigatii, ingrijire si din nefericire nicio colectivitate de caini, gen adapost, nu reprezinta o solutie pentru ea. Suntem la grea cumpana. Practic, nu mai avem solutii pentru blanda catelusa. Daca stiti remedii eficiente pentru animalute in situatia ei va rugam sa ne scrieti la:
office@4animals.ro sau robi_mydog@yahoo.com

Click aici pentru a vedea mai multe fotografii cu cele doua cateluse.
Daca doriti sa ajutati animalutele Robi, o puteti face adoptand unul dintre ele sau donand pentru ei in contul:


Asociatia pentru protectia animalelor Robi

CIF 13765439

BCR 2
Cont RON : BCR 2 RO16RNCB0073049952070001
Cont EURO: BCR 2 RO05RNCB0073049952070005
Cont UDS : BCR 2 RO32RNCB0073049952070004
sau prin serviciul online PayPal


Multumim anticipat celor care le dau o mana de ajutor protejatilor nostri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.